Lav professionelle landingssider med mono.net

Dato: 30.10.2014

Lær at opbygge professionelle landingssider

Vil du gerne optimere din hjemmeside bedre til både organisk og betalt hjemmesidetrafik og derigennem øge dit salg? Så kan du få en masse gode tips og råd i dette blogindlæg til, hvordan du nemt kan opbygge professionelle landingssider.

Vi sætter fokus på, hvordan du kan øge dine konverteringsrater ved at bruge de moduler og funktioner i mono.net, som er specielt designet til at fremme en aktiv handling fra hjemmesidens besøgende. Vi viser dig også gode eksempler på professionelle landingssider, som er lavet med mono.net.

Hvad er en landingsside?


Inden vi dykker ned i hvordan du opbygger en professionel landingsside, er det vigtigt at få slået fast, hvad begrebet landingsside eller landing page egentlig dækker over.

Når du foretager fx en Googlesøgning, får du en liste med søgeresultater præsenteret, som viser specifikke sider fra udvalgte hjemmesider, som Google vurderer er relevante i forhold til din søgning. De sider du klikker dig ind på fra denne søgning er derved de "sider du lander på" - deraf navnet landingssider. Derved er alle sider på en hjemmeside (forside, produktside, kontaktside etc.) potentielt set landingssider.

Når man bruger termet landingsside i markedsføringsøjemed, taler man dog oftest om sider, som er specielt bygget til at være landingssider. Disse sider er meget handlingsfokuserede og indeholder derfor call-to-action elementer (CTA), siderne er søgemaskineoptimerede til bestemte formål (SEO), og de er ofte brugt i forbindelse med online annoncering (SEM). Det er denne form for landingssider, vi adresserer i dette blogindlæg!

En landingsside skal altså både være optimeret til søgemaskiner som Google for at øge chancen for at tiltrække organisk hjemmesidetrafik, og samtidig være opbygget på en måde, så det er nemt for de besøgende at udføre den handling, du ønsker. Det kan eksempelvis være at købe produkter fra din webshop, tilmelde sig dit nyhedsbrev, downloade en fil eller afgive kontaktoplysninger, så du derved bruger landingssiden til at skabe "leads".

Med andre ord kan du bruge landingssider til at øge dit salg. Landingssider er derfor meget ofte brugt til fx Adwordskampagner. Her bruger man annoncer til at lede den besøgende specifikt hen til landingssiden frem for andre mindre optimerede sider på hjemmesiden. På den måde øger man chancen for at få de besøgende til at udføre den handling, man ønsker, så man får noget for sine annoncekroner.

Du kan nemt bygge landingssider med mono.net


Mono har udviklet en række moduler og funktioner, som er specielt designet til at fremme en aktiv handling fra hjemmesidens besøgende og som derfor er skabt til landingssider. Derudover har Mono også gjort det muligt at separere landingssider fra selve hjemmesiden ved fx at skjule hjemmesidens menu på landingssiderne, fravælge indexering af siderne og ved at knytte ekstra domæner til fx landingssider (disse funktioner aktiverer du under sideindstillingerne for landingssiden).

Det koster ikke ekstra at oprette en landingsside på din eksisterende Monohjemmeside, og du kan oprette så mange, du har brug for! Herunder har vi opbygget en trinvis guide, så du kan komme godt fra start.

Har du ikke en hjemmeside hos Mono? Opret dig gratis og prøv mono.net af i 14 dage her.

1) Struktur og indhold skal give overblik

Som det første bør du gøre dig tanker om, hvordan landingssiden skal være opbygget. Det er nemlig vigtigt, at dine besøgende hurtigt kan finde ud af, hvad siden handler om, hvordan de kan udføre den handling, du ønsker, og hvorfor de skal gøre det. Dette kræver, at det er nemt at navigere rundt på landingssiden og få et overblik over sidens indhold!

Tænk på at sidens besøgende hurtigt vil forlade siden, hvis de ikke kan forstå, hvad den handler om. Derfor bør du aldrig have lange tunge tekster på en landingsside. I stedet kan du med fordel gøre god brug af overskrifter, punktopstillinger og andre indholdselementer, som hurtigt lader den besøgende forstå indholdet på siden.

Husk også, at du kan øge landingssidens troværdighed ved at gøre det tydeligt, at det er din virksomhed, der er afsender af landingssiden. Det kan du gøre ved fx at fremhæve virksomhedens logo og kontaktoplysninger. Du kan styrke troværdigheden yderligere ved at tilføje anbefalinger fra dine eksisterende eller tidligere kunder, som er relevante for landingssidens formål (Brug evt. modulet "Anbefaling" som du finder under Moduler > Indhold).

Hvordan du planlægger sidens opbygning er helt op til dig. Vi anbefaler blot, at du inkluderer de elementer, vi har listet herunder.

Landingssidens indholdselementer

 

 • Overskrifter
 • Punktopstillinger
 • Korte indholdstekster der forklarer landingssidens formål/tilbud
 • CTA elementer (knapper, links, telefonnumre, formularer etc.)
 • Virksomhedens logo og kontaktoplysninger
 • Grafikker, video og billeder der underbygger landingssidens budskab
 • Har du en webshop, kan du med fordel indsætte shopmoduler
 • Referencer fra tidligere eller eksisterende kunder

2) Brug relevante moduler

Når du har en ide om, hvordan du vil opbygge din landingsside, kan du oprette en ny side i din hjemmesides menustruktur og gå i gang med at trække relevante moduler ind. Husk at du kan skjule landingssiden, imens du arbejder på den, hvis du allerede har en publiceret hjemmeside.

Du kan som udgangspunkt bruge alle moduler i mono.net til dine landingssider - kun fantasien sætter grænser. Dog er mange af modulerne specielt designet til at blive brugt, når du ønsker at få dine kunder til at udføre en aktiv handling. Vi præsenterer herunder et udvalg af disse moduler, som du med fordel kan bruge på din landingsside for at øge muligheden for at konvertere dine besøgende.

// Fuldbreddemoduler med handlingsfunktioner

Der er mange forskellige fuldbreddemoduler i mono.net, som du kan kombinere for at opnå flotte designeffekter med funktioner, der sætter handling i fokus (CTA)

Eksempelvis kan du bruge Jumbotron med formular til at få informationer om dine potentielle kunder eller få dem tilmeldt til dit nyhedsbrev. Du kan også bruge Jumbotron med spotboks til at sætte fokus på dit telefonnummer så dine kunder nemt kan ringe til dig, eller til at linke den besøgende videre til din webshop. Herunder har vi givet et eksempel på, hvordan du kan bruge Jumbotron med tekst i en boks.

Du kan se alle fuldbreddemodulerne under Moduler > Fuldbredde og vælge de moduler, der giver mening for din landingssides formål og opbygning.

Vil du have flere gode tips til, hvordan du kan bruge fuldbreddemodulerne på din landingsside til at skabe et flot design? Så se webinaret "Inspiration til fuldbreddedesign".

Indsæt en fangende overskrift

Her kan du forklare, hvad du vil have den besøgende til at gøre - og hvorfor de skal gøre det!

Link til webshop

// Ring op eller email

Hvis formålet med din landingsside er at få dine besøgende til at ringe dig op eller sende dig en mail, så er modulet "Ring op eller email" oplagt. Hvis landingssiden besøges fra en smartphone vil et klik på modulet fra den besøgende nemlig automatisk starte et opkald til dig, hvis du har valgt at registrere dit telefonnummer. Den kan også åbne en ny email til dig, hvis du har registreret din email (Emailfunktionen gælder både på computer, tablet og mobil).

Som noget nyt er det nu også muligt at aktivere et telefonopkald eller en email via andre moduler ved at indsætte et link som dette: "tel:22334455" eller "mailto:jge@monosolutions.com" i det felt hvor du normalt indsætter et link i modulet. Hvis du bruger Globale data, kan du også indsætte dine globale data tags for telefon eller email. Funktionen kan benyttes i følgende moduler:

 1. Knapper
 2. Spotboks med knap
 3. Billede- og tekstmoduler
 4. Jumbotron med tekst i en boks
 5. Jumbotron med spotboks
 6. Jumbotron
 7. Fuldbreddetekst
 8. Fuldbreddemoduler med 2, 3, 4 kolonner
 

Dette er et call to action modul

Hvad vil du have dine hjemmesidebesøgende til at gøre?

Send os en mail

// Webshopmoduler

Har du en webshop med mono.net? Så kan du nemt integrere webshopmodulerne på din landingpage, så du kan konvertere dem til kunder allerede fra landingssiden af! Bemærk at webshopmodulet herunder blot er et billede.

produkteksempel for mono.net webshop

// Downloadmodulet

Downloadmodulet har længe været tilgængelig i mono.net, og du kan fx bruge det til at få dine besøgende til at downloade prislister, rapporter, produktlister mv.

En ny funktion til modulet er dog yderst relevant for landingssider - du kan nemlig bede dine besøgende om at indtaste deres email eller telefonnummer, før de har mulighed for at downloade filen. På den måde kan du indsamle relevante informationer om potentielle kundeleads. Prøv at klikke på modulet herunder, hvor vi har demonstreret funktionen med email.

3) Hav fokus på Call-to-action (CTA) i dit indhold

Vi har allerede flere gange fremhævet vigtigheden af at fremme en bestemt handling på din landingsside, så du kan øge din konverteringsrate. Dette kaldes Call-to-action (CTA) og det er den vigtigste funktion at inkludere på din landingsside! Når dine besøgende er kommet ind på din side enten via en organisk søgning eller en annonce, så skal de have af vide, hvilken handling de skal udføre for at opnå en bestemt værdi.

Vil du gerne sælge produkter via en webshop kan værdien fx bestå af et tilbud, nye produkter eller andre "lokkende" midler, der kan fremme et køb. Driver du en konsulentvirksomhed kan call-to-action fx være at få de besøgende til at booke en tid hos dig ved fx at ringe dig op eller sende dig en mail. Værdien for den besøgende kan her igen fx være "Ring og få et godt tilbud" eller "Få første konsultation gratis - Ring i dag".

Internetbrugere i dag bliver mere og mere dovne og har mere og mere travlt, så vær sikker på at din landingsside gør det så bekvemt for dine besøgende at konvertere som overhovedet muligt. Hovedbudskabet her er altså: Gør det nemt, tryg og værdifuldt for dine hjemmesidebesøgende at blive kunder via din landingsside! 

4) Få et unikt domæne til din landingsside

Det kan være en klar fordel at have et unikt domæne til dine landingssider, da det lader dig søgemaskineoptimere landingssiden specifikt til kampagnens formål og gør det meget lettere for dig at markedsføre fx dit tilbud.

Eksempelvis kunne et domæne til en frisørs landingsside være "blivklippetbilligt.dk", hvor hjemmesidens primære domæne kunne være "frisoerjane.dk". For at tilføje et unikt domæne til din landingsside skal du gøre følgende:

 1. Sørg for at du har flere domæner tilknyttet din hjemmeside
 2. Vær sikker på, at det er det korrekte domæne, der er primært for din hjemmeside
 3. Klik på sideindstillingerne for din landingsside
 4. Når du har flere domæner tilknyttet til siden vil du kunne se menuen Domæne (under menuen Adgangskodebeskyttelse). Vælg her det domæne, du ønsker landingssiden skal findes på i dropdown menuen.
 5. Vær sikker på at DNS-indstillingerne for domænet "peger" korrekt. Det gør du ved at gå til Account Center > Domæne > Mine domæne > klik på "Oplysninger" ud for dit domæne > DNS administration.

5) Optimér landingssiden til søgemaskinerne (SEO)

Nu er du kommet så langt i processen, at du har alt indholdet på plads. Så er det tid til at optimere landingssiden til søgemaskinerne, så du kan tiltrække organisk (gratis) trafik.

Grunden til at SEO står så langt nede på denne liste er, at det er vigtigt at du først skriver landingssidens indhold målrettet de besøgendes behov og ønsker samt landingssidens formål. Først herefter bør du så gå indholdet igennem og sikre dig, at du bruger relevante keywords, metatitler og beskrivelser mv. Ved at optimere sidens indhold i denne rækkefølge sikrer du nemlig, at du optimerer landingssiden til dine besøgendes behov frem for Google's kriterier. Gør du det omvendt og skriver dit indhold specifikt ud fra dine keywords, kan du risikere, at dit indhold ikke giver så meget mening for dine besøgende, eller at teksten fx virker gentagende. I så fald kan du risikere, at de hurtigt forlader din landingsside uden at konvertere. 

Vil du have gode tips til, hvordan du søgemaskineoptimerer din hjemmeside og landingssider? Så kan du se webinaret om SEO her.

6) Mål på landingssidens resultater

Den sidste ting vi her vil fremhæve er vigtigheden af at måle på landingssidens performance, så du ved om dine anstrengelser har båret frugt. 

Har du allerede sat din hjemmeside op med Google Analytics, så kan du her nemt få et overblik over, hvor meget landingssiden konverterer ud fra hvor mange besøgende siden har mv. Du kan naturligvis også bruge Mono's eget analyseværktøj til at få det store overblik og måle på dine resultater!

Hvad du helt præcis bør måle på kommer helt an på sidens formål, men du kan eksempelvis teste landingssidens afvisningsprocent og konverteringsrate for at vurdere, om landingssiden performer optimalt. Hvis afvisningsprocenten er høj, er det fordi dine besøgende hurtigt forlader siden. Det indikerer, at de enten mangler information, eller ikke finder det de søger på siden. Overvej da at ændre på sidens indhold eller på dine annoncetekster, hvis du bruger landingssiden til det formål. Hvis konverteringsraten er lav, så er det muligvis fordi de besøgende finder det for besværligt at blive kunde hos dig. Det kan også tænkes, at du ikke har nok CTA elementer på siden, der fortæller kunden, hvordan man bliver kunde hos dig og hvorfor man bør blive kunde. I det tilfælde kan du eksperimentere med at ændre på dine argumenter, indsætte flere CTA elementer på siden, eller at ændre på de tekster, der står på knapperne/linksne/dine formularer.

Eksempler på gode landingssider lavet med mono


Når du skal udforme en landingsside, som promoverer din virksomheds produkter, kan du med fordel tage udgangspunkt i de retningslinjer vi har nævnt herover for at gøre det lettere at komme i gang. Herunder kan du få inspiration til, hvordan du kan opbygge dine landingssider ud fra, hvad andre virksomheder har gjort. Alle eksemplerne herunder er opbygget i mono.net: