Sommerens nye funktioner i mono.net

Dato: 01.07.2015

Nyheder i mono.net - Sommer 2015

Sommeren er endelig over os, og her i Mono kigger vi tilbage på et spændende 2015, spækket med nye funktioner og opdateringer. Hvis du har haft svært ved at følge med i alle de større og mindre ændringer vi har foretaget løbende her i Mono, så kan du i dette blogindlæg få et godt overblik over alle de nye funktioner der er kommet til mono.net.

Nyhedsoverblik

NYHEDER HOS OS I MONO

 • Nye medarbejdere i Mono Support
 • Re-design af mono.net hjemmesiden 
 • Nyt logo og branding
 • 13 nye startskabeloner og en ny skabelonside
 • IVÆKST samarbejde
 • mono.net kurser

NYE FUNKTIONER I MONO.NET

 • Preview funktion
 • Download data fra formularer
 • Links på billeder i gallerimoduler
 • Call to action modul (indholdsmodul)
 • Centrer overskrifter i moduler
 • Andre nyheder

Hvad er der sket hos Mono?

Nye kræfter i Mono Support


Hvis du har bemærket at svartiden på dine supporttickets har været væsentligt lavere end den plejer at være i løbet af foråret 2015 og fremefter, så er der en god grund til det. Vi har nemlig fået 2 nye fantastiske supportmedarbejdere, som har sænket svartiden på vores supporttickets med 85% siden de startede. De hedder Sussie og Ann Sofie, og de sidder klar til at hjælpe på både chat, email og support tickets!

www.mono.net makeover


Da det er så nemt at skifte hjemmesidedesignet i mono.net, benytter vi lejligheden til at gøre det ret ofte - ca. en gang om året (alt efter hvornår vores designere føler, at vi har brug for noget nyt). I marts valgte vi så et nyt responsive fuldbredde-design til vores hjemmeside, og vi er vilde med det! Lagde du mærke til, at vi også gav mono.net værktøjet og Account Center et facelift, nu vi var i gang?

Nyt logo og ny branding


Vi synes også det var tiltrængt at forvandle vores logo og brandidentitet, som ikke har fået så meget kærlighed siden 2007, hvor Mono startede op. Det betyder at vi bruger nye farver og skrifttyper på vores hjemmeside og i vores generelle kommunikation. Det er dejligt med et friskt pust!

13 nye startskabeloner og en ny skabelonside


I forbindelse med relanceringen af vores hjemmeside og logo, valgte vi også at redesigne vores skabelonside og tilføjede 13 nye startskabeloner. Skabelonsiden er blevet meget mere overskuelig, og det er nemt at finde en skabelon, som passer til en bestemt branche eller den ønskede opbygning, man vil have på sin hjemmeside. Du kan se siden og alle skabelonerne her.

Samarbejde med IVÆKST


Vi vil rigtig gerne kunne hjælpe alle mono.net brugere bedst muligt med at styrke deres forretning. Derfor indgik Mono i foråret et samarbejde med erhvervsorganisationen IVÆKST, hvorigennem vi kunne tilbyde gode tilbud på kurser, annoncering, regnskabsprogrammer og rådgivning. Til gengæld har vi hjulpet IVÆKST's medlemmer med at forstå vigtigheden af at have en professionel hjemmeside.

Vi håber på at kunne indgå samarbejdsaftaler med flere relevante erhvervspartnere i fremtiden, som kan være til fordel for mono.net brugere landet over!

mono.net kurser


Vi har flere gange afholdt webinarer med stor succes her i Mono. I år har vi indtil nu afholdt to webinarer. Det første i februar, hvor deltagerne kunne stille spørgsmål direkte til Mono Support (se webinaret her), og det andet her i juni, hvor vi viste hvordan man nemt kan bygge en hjemmeside i mono.net uden brug af kodning (se webinaret her). Tak til alle deltagere!

Vi har længe tænkt på også at tilbyde fysiske kurser i brugen af mono.net, og i maj blev det endelig prøvet af. Vi havde nemlig allieret os med vores samarbejdspartner Good people, som med stor succes fik afholdt et kursus i avanceret brug af mono.net i København. Der har været stor efterspørgsel på et nyt kursus, så vi har fået lovning på at der er flere på vej! Du kan læse mere om kurset her og se et billede fra kurset herunder.

Nye mono.net funktioner

Preview funktion


Mange mono.net brugere har længe efterspurgt en preview funktion til deres hjemmeside, og nu er den endelig kommet! Du finder funktionen under Min konto > Preview (ude i menuen til venstre). 

Preview fungerer således, at du skal aktivere funktionen for at få et preview-link, som viser en forhåndsvisning af din hjemmeside. Så kan du se hvordan de ændringer du har foretaget på din hjemmeside tager sig ud live uden at skulle publicere hjemmesiden. På den måde kan du undgå at dine hjemmesidebesøgende oplever eventuelle fejl eller problemer, når du er i gang med at lave ændringer på siden, fordi du nu har mulighed for at teste dem af live, inden du publicerer. 

Download data fra formularer


Det er nu muligt at downloade en CSV. fil til excel som indeholder alle dine formulardata. Det gør det utroligt nemt at få et oveblik over alle dine kundedata. Det du skal gøre for at downloade data fra dine formularer er følgende:

 1. Indsæt et formularmodul på din hjemmeside
 2. Udfyld modulets indstillinger
 3. Klik på Avancerede indstillinger, og kryds af i "Gem formulardata til databasen ved indsendelse?"
 4. Giv formularen et navn (det er også under avancerede indstillinger)
 5. Gå nu til "Min Kono" i topmenuen
 6. Klik på 'Formulardata' i menuen til venstre
 7. I dropdownmenuen vælger du den formular du vil hente data fra 
 8. Klik på 'Download CSV-fil'

Bemærk! Hvis du allerede har et formularmodul indsat på din hjemmeside, vil modulet først indsamle data fra det tidspunkt, hvor du aktiverer funktionen.

Links på billeder i gallerimoduler


Indtil for nylig har det kun været muligt at linke ud fra et billede med et almindeligt billedmodul og jumbotron-modulet. Nu er funktionen blevet udviddet til, at du også kan linke ud fra dine billeder, hvis du bruger gallerimodulerne "Karrusel" og "Galleri" (se skærmbilledet herunder).

For at bruge funktionen skal du blot:

 1. Indsætte gallerimodulet eller karruselmodulet på din side
 2. Uploade billeder til modulet
 3. Klikke på det billede, som skal linke ud
 4. Indsætte et eksternt link eller vælg et internt link i dropdown menuen
 5. Gem indstillingerne

Call to action modul


I foråret lancerede vi et nyt indholdsmodul, som gør det nemmere at få dine hjemmesidebesøgende til at foretage en bestemt handling - derfor hedder modulet "Call To Action".

Modulet lader dig bruge op til 5 forskellige farver og gennemsigtighed på både modulets baggrund og ramme. Du har derfor god mulighed for at tiltrække dine besøgendes opmærksomhed og få dem til at klikke på modulets knap, som eksempelvis kunne lede til din webshop, produktside eller kontaktside. Mulighederne for gennemsigtighed gør det også nemt at placere modulet oven på en baggrund, og samtidig skabe en flot effekt. Med andre ord har du stor designfrihed i med dette modul!

Centrer overskrifterne i dine moduler


Det har tidligere ikke været muligt at vælge placeringen af overskriften i forskellige kombinationsmoduler (hvor du fx både har overskrift, tekst og billede). Den har automatisk været venstrestillet, da det har været hvad man typisk har haft brug for. Nu er det dog blevet muligt at vælge om den skal placeres til venstre, centreret eller til højre så du har fuld designfrihed i følgende 9 moduler: 

 • To kolonner (rent-tekstmodul)
 • Tre kolonner (rent-tekstmodul)
 • Fire kolonner (rent-tekstmodul)
 • Billede og tekst (2 kolonner)
 • Billede og tekst (3 kolonner)
 • Billede og tekst (4 kolonner)
 • Fuldbredde med to kolonner
 • Fuldbredde med tre kolonner
 • Fuldbredde med fire kolonner

Andre nyheder


I løbet af foråret har vi allerede annonceret et par nyheder, som du måske har overset. Klik på linksne herunder for at læse mere:

Derudover er der løbende blevet foretaget mindre ændringer i enkelte moduler, løst tekniske problemer, forbedret funktionaliteter, afholdt konkurrencer, og vores teknikere arbejder altid på at holde alt det bagvedlæggende arbejde i mono.net up-to-date.