Nyt modul i mono - booking med Agendize

Dato: 04.05.2015

Nyhed! Bekræftelsesside til dine formularer

Så er vi klar med en ny funktion til dine formularer på din hjemmeside! Du har nu mulighed for at lede dine besøgende til en specifik afslutningsside, når en formular er udfyldt og indsendt på din hjemmeside. Du har måske tidligere hørt om såkaldte 'Thank you' pages, og vores bud på denne funktion kalder vi for en 'Bekræftelsesside'. 

En Bekræftelsesside er en dedikeret afslutningsside, hvor du har en unik mulighed for at motivere dine besøgende til at engagere sig yderligere i din virksomhed, og brand igennem målrettet kommunikation. Når en person har udfyldt en formular, er vedkommende interesseret i dine services, produkter og ydelser, og det er derfor nu at du skal udnytte denne interesse og åbenhed til fulde. Det er et oplagt tidspunkt at eksponere kunden/leadet for alle de andre muligheder, vedkommende ellers har for at engagere sig i dine services, og samtidig give personen en god oplevelse. Derfor kan du altså bruge en bekræftelsesside til at styrke dine kunders relation til din virksomhed.

I dette blogindlæg får du tips og inspiration til hvad du kan bruge en Bekræftelsesside til. 

Hvorfor have en Bekræftelsesside?


Hvis du tidligere har brugt en formular på din hjemmeside, har du ind til nu kun haft mulighed for at vise en kort besked, som fremkommer på siden, når fomularen er blevet udfyldt. Denne besked har til funktion at forsikre kunden om, at formularen er indsendt med succes, men det er begrænset hvad du ellers kan bruge den til. 

Med en bekræftelsesside kan du ikke blot fortælle at formularen er indsendt, du kan også med mange forskellige tiltag motivere dine besøgende til at engagere sig endnu mere med enten din hjemmeside, din virksomhed, dine sociale kanaler mf. og derigennem opbygge en endnu stærkere kunderelation. Det kan i sidste ende hjælpe til at gøre dine kunder mere loyale, lære dem mere om din virksomhed, og med andre ord gøre dem til bedre kunder.

Du kan fx med fordel pirre deres interesse for specifikke produkter og services, ved at oprette links til relevante sider på din hjemmeside, som omhandler noget, der kan have interesse for dem, som har udfyldt formularen. På denne måde kan du eksponere sider, som du gerne vil markedsføre yderligere, fx relaterede produkter/ services, kommende arrangementer, dine samarbejdspartnere etc. meget målrettet. Du kan også bruge siden til at gøre opmærksom på din tilstedeværelse på sociale medier som fx Facebook, og forklare dem hvad de får ud af at følge dig der, eller indsætte en tilmelding til dit nyhedsbrev.

Eksempel på en bekræftelsesside

Du kan se et eksempel på hvordan en Bekræftelsesside fungerer ved at klikke på billedet nedenfor. Du vil da blive ledt over på en test-hjemmeside, hvor du kan afprøve funktionen. Du skal blot udfylde formularen på hjemmesiden, og så vil du automatisk blive sendt videre til Bekræftelsessiden, der takker for din tilmelding (bemærk at du ikke bliver tilmeldt et arrangement ved at udfylde formularen).

Klik på billedet nedenfor og udfyld formularen på test-hjemmesiden

Sådan bruger du Bekræftelsessiden


Bekræftelsessiden kan bruges med følgende moduler:

 • Kontakt form
 • Indsæt formular 
 • Fuldbredde-modulet Jumbotron med formular

Herunder kan du finde en trin-for-trin guide til, hvordan du sætter din Bekræftelsesside op. Det korte og det lange er, at du skal oprette en ny indholdsside på din hjemmeside, som du herefter linker til fra din formular, se billedet nedenfor. På den måde kan du opbygge og designe Bekræftelsessiden lige så nemt som med alle andre sider på din hjemmeside.

TIP! Vi anbefaler at du skjuler Bekræftelsessiden på din hjemmeside, så siden ikke er synlig i menustrukturen, men stadig kan linkes til. Derved sikrer du, at det kun er personer, som har udfyldt formularen, der kan komme ind på siden. Du skal klikke på 'tandhjulet' ud for siden i sidestrukturen og under Skjul siden' skal du sætte flueben i 'Vis ikke denne side i menustrukturen'.

Bekræftelsesside, thank you page

Sådan gør du:

Opret Bekræftelsessiden således:

 • Opret en ny side i din sidestruktur 
 • Navngiv siden (fx 'Tak for tilmelding')
 • Klik på 'Skjul siden' i sideindstillingerne
 • (Siden vil således ikke være synlig i menuen på hjemmesiden, men du vil kunne linke til den fra formularen)

Forbind formular og Bekræftelsesside således:

 • Åbn formular-modulet og klik på 'Avancerede indstillinger'
 • Under 'Link til 'Bekræftelsesside' vælger du titlen (fx Tak for tilmelding') på den interne side i drop-down menuen
 • Gem ændringerne og publicér

Når formularen udfyldes på din hjemmeside vil dine besøgende automatisk sendes til denne bekræftelsesside.

TIP! Engagér dine besøgende

Du kan fx opfordre besøgende til at tilmelde sig dit nyhedsbrev, og dermed have mulighed for at markedsføre din hjemmeside og vedligeholde relationen til dine kunder, gæster etc. Nedenfor finder du inspiration til aktiviteter, og andre sider du kan lede dine besøgende til når de er på din Bekræftelsesside.

Eksempel - Du har netop modtaget en indsendt formular

Lad os antage at du har en indholdsside, der hedder 'Arrangementer' på din hjemmeside. En besøgende har netop tilmeldt sig et kommende arrangement ved at udfylde en formular på siden. Når formularen er indsendt videresendes den besøgende automatisk til bekræftelsessiden, hvor du takker for tilmeldingen.

Du kan også med fordel motivere den besøgende til at besøge andre sider på hjemmesiden eller eksterne sider. Du kan fx oprette links til en 'Kontakt'-side, du kan linke til en intern side med billeder fra tidligere arrangementer etc. Du kan også indsætte 'Nyhedsbrev'-modulet på siden for at opfordre de besøgende til at blive notificeret om kommende events.

Der er altså mange muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Dog anbefaler vi, at du som udgangspunkt holder kommunikationen særlig relevant i forhold formålet med den formular, som brugeren netop har indsendt.

Inspiration til 'Bekræftelsesside'

 • Indsæt 'Tilmeld nyhedsbrev'-modulet
 • Indsæt 'Call-to-action'-modulet
 • Link til dine produktsider
 • Link til indhold som er relevant for dem der har tilmeldt sig via din formular
 • Link til kommende arrangementer/ events etc.
 • Link til dine profiler på sociale medier, fx Facebook, Google+ etc.

TIP! Eksportér data fra dine formularer

Formularmodulerne giver dig også mulighed for at gemme data, når en formular udfyldes og kan herefter downloades som en Excel-fil. Denne indstilling finder du også under 'Avancerede indstillnger' i modulet. Ved at aktivere denne indstilling vil hjemmesiden automatisk opbevare alle de informationer, der afgives i formularerne. Du kan herefter nemt og hurtigt eksportere dine formulardata til din computer. Dette er altså en smart måde at indsamle data for hver enkelt formular, og du kan på denne måde hurtigt eksportere lister med tilmeldinger til arrangementer, e-mailadresser til nyhedsbreve samt meget mere afhængig af hvilke oplysninger du beder om i formularerne. 

Du kan nemmere måle dine konverteringer


En Bekræftelsesside giver dig også mulighed for at bruge tredjeparts services som Google Analytics og Facebook annoncering til at måle, hvor mange konverteringer (i dette tilfælde hvor mange der indsender en formular) du har fået på din hjemmeside igennem din formular. På den måde kan du let måle, om din hjemmeside hjælper dig med at få mere salg, flere medlemmer, flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev, og hvad du ellers bruger formularmodulet til i dine kampagner. 

I Google Analytics har du mulighed for at måle konverteringen på bestemte sider på din hjemmeside. Hvis du har skjult din Bekræftelsesside i menuen på din hjemmeside, således at man kun kan komme ind på siden, hvis man har udfyldt en formular, kan du i Google analytics eksempelvis se, hvor mange besøg du har fået til den side i en periode. Således kan du udregne, hvor mange konverteringer du har fået! Der er flere måder hvorpå du kan tracke din konvertering alt efter hvordan din Google Analytics konto er strikket sammen. Det hurtigste og nemmeste er dog at kigge under Adfærd > Websiteindhold > Alle sider, og her finde din bekræftelsesside i oversigten.

Hvis du bruger Facebook til at annoncere dine kampagner og lede dine følgere til din hjemmeside, skal du indsætte en konverterings pixel på din hjemmeside for at kunne måle kampagnens effekt. Læs mere om konverteringspixels på Facebook her. Igen er den nye bekræftelsesside perfekt til formålet.

Husk at du også nemt kan se, hvor mange der udfylder dine formularer i din hjemmeside-statistik, når du er logget ind på din hjemmeside. Klik på Statistik > Handlinger > kig under Modulhandlinger. 

Har du brug for hjælp?


Har du brug for hjælp til at oprette en Bekræftelsesside er vores supportteam klar til at hjælpe dig med at komme godt i gang! Du er velkommen til at oprette en supportticket, og vi hjælper dig så hurtigt som muligt med dine spørgsmål. Se her hvordan du opretter en supportticket.