17 nye domæner hos mono.net - Spar 25% på domænerne hele marts måned

Dato: 04.03.2015

17 nye domæner til din hjemmeside og email

Du har måske bemærket, at der på det seneste er dukket hjemmesider op med sjove domænenavne, fx www.forbetter.coffee eller www.3carat.diamonds, og det er der en grund til. Siden 1985 har der kun været 22 mulige generiske endelser til dit domænenavn, og det har skærpet mulighederne for at finde et godt navn til din hjemmeside, som passer til din forretning. Det er der nu blevet gjort noget ved.

Nu er der nemlig flere hundrede forskellige domæneendelser at vælge mellem, og mono.net tilbyder nu hosting til 17 af slagsen, blandt andet .NINJA, .GURU, .PHOTOGRAPHY og .TODAY. Det giver rig mulighed for at finde dit drømmedomæne og påvirke din placering i søgeresultaterne på Google, hvor flere undersøgelser har vist, at de nye domæner vinder på både pris og placering.

Læs mere om hvad de nye typer af domæner kan gøre for din hjemmeside i dette blogpost.

Få styr på begreberne: Hvad betyder gTLD?


Alle 17 nye domæner hører til domænegruppen gTLD, hvilket er en forkortelse for "generiske Top-Level Domæner". gTLD'et markerer endelsen på dit domænenavn, fx .COM eller .NET. og det er blot en ud af flere kategorier af TLD'er (Top-Level Domæner), som administreres af the Internet Assigned Numbers Authority (IANA). De skelner mellem flere overordnede grupper af domæner som fx country code Top-Level Domains (ccTLD, fx .DK, .de eller .UK) som sender signaler til søgemaskinerne om, hvilket land din hjemmeside er målrettet. Dit TLD har dermed betydning for, hvordan din hjemmesides formål og indhold opfattes af Google. Derfor bør du nøje overveje dit valg af ikke blot domænenavn (fx dit firmanavn), men også domæneendelse (fx .dk).

Hvis du eksempelvis er fotograf og har domænenavnet jacobkruse.DK kan du få jacobkruse.PHOTOGRAPHY og dermed fortælle Google via dit domænenavn, at du er fotograf og at hjemmesiden sandsynligvis indeholder billedmateriale. Som du kan læse længere nede, kan dette være med til at påvirke din placering i søgeresultaterne positivt.

Oversigt: De 17 nye generiske Top-Level Domæner


Med et betalende abonnement hos mono.net kan du få hostet dit eget domæne til din hjemmeside. Ud over .DK, .COM og de andre mere almindelige domæner, som du kan se her, kan du nu også få følgende domæner hos mono.net:

.link
.photography
.technology
.solutions
.ninja
.tips

.guru
.support
.business
.today
.gratis
.website

.care
.center
.email
.company
.help

Nye domænetyper skaber muligheder for virksomheder


Siden 1985 har der kun været 22 generiske domænetyper at vælge imellem som fx .COM, .NET eller .ORG, og det har gjort det meget svært at finde en god webadresse til din hjemmeside. ICANN (som er den nonprofit-organisation der regulerer internettet) åbnede derfor op for oprettelsen af flere hundrede nye typer af domæner i 2013, som kunne imødekomme den voksende efterspørgsel på domæner og fordre mere kreative og meningsfulde domænenavne. Det var med andre ord et kæmpe skridt for den digitale udvikling. Se en infographic der viser udviklingen her.

Der er for nylig blevet frigivet omkring 700 nye domæner så som .BERLIN, .TECH og .NINJA. og der er mange flere på vej. Allerede nu har mere end 3,4 millioner valgt at registrere deres hjemmeside med en af disse nye domænetyper og interessen er forståeligt nok voksende.

Mange af de nye gTLD’er er nemlig målrettet specifikke brancher, erhverv, byer, regioner og interesser. Derfor kan man med lidt kreativitet få skræddersyet nogle unikke navne til sin hjemmeside og sine emails, som passer til virksomhedens formål, produkter eller målgruppens interesser. Derudover giver de mange nye domæneendelser også rig mulighed for, at du kan få lige det navn til din hjemmeside, du altid har drømt om.

Har du allerede et domæne?

Frigivelsen af de mange nye domæner er også en rigtig god nyhed for dig, der allerede har et domæne til din hjemmeside, for det giver dig blot flere muligheder for at skabe trafik til dit site og skabe opmærksomhed omkring din virksomhed.

Eksempel 1: Hvis du fx har domænenavnet mentorordningen.DK kan du købe mentorordningen.SUPPORT eller mentorordningen.TIPS. Du kan da enten bruge domænerne til at skabe nye hjemmesider, som linker ind til din hovedhjemmeside, og som dermed øger muligheden for, at flere i din målgruppe finder dig online og får lettere ved at finde de informationer, de søger. Med de to eksempler vi her har givet med "mentorordningen", kunne disse hjemmesider med domænetyperne .TIPS og .SUPPORT for eksempel bruges som samlingspunkt om gode ideer og tips til målgruppen, eller som direkte kundesupport-kanal. Det giver dig mulighed for at skabe meget mere content på nettet, flere links til din hjemmeside, og mere omtale som alt sammen påvirker din SEO positivt.

Eksempel 2: En simplere måde at udnytte de nye domæneendelser på er, at pege de nye domæner til bestemte sider på din eksisterende hjemmeside, fx landingssider, supportsider eller din blog, og dermed bruge domænerne til at skabe fokus på specifikke områder af din forretning. Det kan også være en fordel hvis du i en periode kører med et bestemt tilbud, hvor du eksempelvis kan bruge domæneendelsen .GRATIS til at gøre din landingsside mere målrettet dine Google annoncer og din målgruppes søgninger.

Se hvordan du knytter domæner til enkelte sider på din hjemmeside under punkt 4 i denne artikel om hvordan du laver professionelle landingssider.

Kreative domænenavne til både hjemmeside og emails


En funktion mange overser, er muligheden for at bruge domænet til at skabe en unik emailadresse, som kan sende et signal til modtagerne om, hvad emailens formål er.

Eksempel: Hvis du fx bruger din email til kundesupport, så kan domænet .SUPPORT være en fantastisk endelse at have til din mail, fx kontakt@mentorordningen.support. Så er der nemlig ingen der er i tvivl om, at de kan få kundeservice via denne email. Bruger du din email til at skabe nye forretningsforbindelser eller generelt til B2B marketing, kunne endelser som .BUSINESS, .SOLUTIONS eller .COMPANY også sende relevante signaler. Kun fantasien og fornuften sætter grænser.

Med andre ord, hvis du vil gøre din email marketing mere professionel og troværdig, kan det også godt betale sig for dig at få et relevant domæne, som dækker dit behov og letter kommunikationen med dine modtagere.

Hvordan påvirker de nye gTLD'er din placering i Google?


Dette er nok et spørgsmål rigtig mange hjemmesideejere stiller sig selv - og derfor er der også allerede lavet mange undersøgelser med det formål at finde ud af, om det bedre kan betale sig at bruge et nyt gTLD frem for fx .COM endelser. Ingen studier er entydige, men alle har de vist meget interessante resultater. Vi har fremhævet tre af studierne herunder:

Studie 1// .BERLIN ranker højere end .COM

I et tysk studie fra SearchMetrics sammenlignede man lokale søgeresultater i Berlin fra .BERLIN og .COM hjemmesider. Konklusionen var, at hjemmesider som bruger .BERLIN domæner i gennemsnit rangerede 1,18 placeringer højere i Google's søgeresultater end hjemmesider med andre domæneendelser. Du kan læse mere om studiet her

Studie 2 // Coffee.CLUB ligger nummer 1 på Google

Et andet studie ville undersøge, hvordan domænenavnet Coffee.CLUB ville klare sig organisk. Allerede efter en uge lå hjemmesiden øverst i søgeresultaterne, og klarede sig bedre end domænenavne som cofeeclub.COM og thecofeeclub.COM, som er etablerede hjemmesider og derfor i teorien burde stå stærkere organisk fordi de har flere relevante backlinks til sitet og har en længere web-historik. Det gør kun undersøgelsen endnu mere interessant, da det derfor let kan tænkes, at domæneendelsen har haft stor betydning for hjemmesidens placering. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Studie 3 // Annoncer med .DIAMONDS er billigere end .COM

Endnu et interessant studie handler om Googleannoncering, hvor formålet var at undersøge den prismæssige forskel på et .COM domæne og .DIAMONDS. Man oprettede to forskellige Google annoncer som var 100% ens bortset fra URL'en. Man sammenlignede www.3caratdiamonds.COM og www.3carat.DIAMONDS.

Den første test som blev lavet i 2014 viste at domænerne klarede sig nogenlunde lige godt, men på nogle parametre klarede .DIAMONDS sig meget bedre - blandt andet på prisen på annoncerne (CPM). I februar 2015 genoptog man studiet med de samme annoncer og landingssider, og her var konverteringsraten for .DIAMONDS blevet væsentlig bedre og nu lige så god som .COM. Dermed er det nye gTLD både billigere at annoncere med og det konverterer på lige fod med .COM.

Konklusion

Disse og mange andre studier peger på, at de nye domænetyper kan være med til at forbedre din hjemmesides SEO, hvis de bruges rigtigt og relevant. Selvom Google ikke selv har meldt det ud, tyder undersøgelsernes resultater på, at søgemaskinen opfatter de nye domæneendelser som keywords, der dermed fortæller noget om hjemmesidens indhold. Dette er dog ikke bekræftet, men det er en observation flere SEO eksperter har gjort sig. Hvis det er tilfældet, kan et godt valg af domæneendelse dermed i sig selv være med til at styrke hjemmesidens SEO.

Dog skal man altid huske på, at Google's primære formål er at returnere det mest interessante indhold til søgeresultaterne baseret på den enkelte søgning. Du kan derfor ikke bare læne dig tilbage og forvente at se din hjemmeside stige til tops, blot fordi du har købt et domæne, der passer til din hjemmesides formål. Du bør altid sørge for, at din hjemmeside indeholder relevante overskrifter, tekster og billeder, som henvender sig til din målgruppe og ellers SEO-optimere din hjemmeside på bedste vis.

Google diskriminerer ikke mellem forskellige gTLD'er som .COM og .GURU - det handler om kvaliteten af hjemmesidens indhold mere end noget andet. Men der er ingen tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere om de nye gTLD'ere og hvordan de påvirker hjemmesiders placeringer på Google fremover.

4 kommentar(er)

Skriv gerne en kommentar eller et spørgsmål - Klik her!

2023.10.30 Skrevet af <a href="https://tu17888.com/">TU娛樂城</a>
<a href="https://tu17888.com/">TU娛樂城</a>
[url=https://tu17888.com/]TU娛樂城[/url]
ject called Theia slammed into primordial Earth. This blasted magma - molten rock - into space, forming a debris
2018.01.08 Skrevet af Muhammad Abubakar
Dallas Seo Consultant are present to provide you with the best consultancy, they will recommend you the best SEO techniques which really help you in boasting your traffic and will help you to have the improved rank in browsing list. For running a prosper business it is really important to have the best consultancy and Dallas SEO Company has such highly professional consultants. Along with that there is also option of Marketing Firm at Dallas, which helps you in providing you the marketing needs of your business as it makes this possible by implementing the search engine marketing, it comes under the top marketing companies and covers under the SEO Agency at Dallas. for more devdigs.com
2015.04.13 Skrevet af Mono
Hej Jens!

Tak for din besked :-) Cecilie sidder klar til at hjælpe dig, hvis du sender en mail til support@mono.net.

Fortsat god dag!

//Mono teamet
2015.04.13 Skrevet af Jens Klausen
Hej.
Jeg er igang med at opdatere hjemmesiden www.haremarken.mono.net og er kørt fuldstændig fast i forbindelse med oploading til eksisterende fotomappe. Jeg havde i morges kontakt til Cecilie på Jeres Chat, men nu kan jeg ikke finde hvor jeg kan chatte med jer igen. Cecilie hjalp mig et gost stykke hen ad vejen.
Vil I kontakte mig snarest muligt på mail eller tlf. 40188544. Vh. Jens Klausen - mange tak :-)