Mobile tendenser 2014

Dato: 27.03.2014

Mobile trends 2014

Hvorfor er det så vigtigt, at din hjemmeside er optimeret til mobil? Og hvad er argumenterne for at overgå til responsive design? Den helt korte forklaring ligger i, at dine kunder nu i langt højere grad tilgår internettet fra smartphones og tablets end fra en pc, og derfor skal din hjemmeside se godt ud og fungere optimalt på en lille skærm. I stedet for en længere forklaring på tendensen vil vi her præsentere dig for nogle sjove og interessante mobile trends, som sandsynligvis vil overraske dig og understrege, hvor vigtigt det er, at din hjemmeside er forberedt på den mobile bruger.

De vilde statistikker


Lad os kort starte ud med at kaste blikket på nogle meget interessante statistikker, der kun understreger vigtigheden af at have en mobil tilstedeværelse som virksomhed:
 

 • 94% af forbrugerne bruger internettet til at undersøge produkter og services før de foretager et køb
   
 • 80% af smartphone-ejere bruger mobilen til at shoppe og ønsker sig mere mobiloptimeret information, imens de shopper.
   
 • 81% af brugerne foretrækker mobile hjemmesider frem for apps
   
 • 79% foretrækker mobile hjemmesider, når de skal læse om produkter
   
 • 64% har foretaget et køb over mobilen efter at have set en mobilreklame, men næsten 74% har ikke set mobile reklamer fra deres yndlingsbrands (kan du se muligheden?)
   
 • 65% af mobile brugere har brugt deres mobil eller tablet til at finde en butik
   
 • Med en verdensbefolkning på over 7 milliarder er der nu flere mennesker, der ejer en smartphone end en tandbørste!
   

Det lyder måske for vildt til at være sandt, men den er god nok. Du kan finde alle statistikkerne og mere til på Mark2Media Bloggen og i artiklen 7 Mobile Marketing Stats That Will Blow Your Mind. Lad os nu gå lidt mere i dybden med nogle af de statistikker, der kan have størst indflydelse på din forretning, og som understreger, hvorfor din hjemmeside skal være optimeret til mobil.

40% af forbrugerne rådfører sig med minimum 3 kanaler, før de foretager et køb


Det vil altså sige, at de enten læser om dine produkter/services på flere forskellige hjemmesider eller spørger rundt i deres netværk inden de tager pungen op ad lommen. Men det er ikke kun inden de begiver sig ind i butikken, at de undersøger produktets baggrund – hele  52% af amerikanerne bruger mobile enheder til at undersøge produkter online imens de kigger på varen i en butik, og den trend kan med stor sandsynlighed også overføres til store dele af Europa! Så selv om du har fået kunder ind i butikken, er det stadig vigtigt at kunne påvirke deres køb med din hjemmeside. Og derfor skal den være optimeret til mobil. Læs mere her.

TIP! 

Du kan nu få responsive design med mono så du altid er sikker på, at dine besøgende får en optimeret visning af din hjemmeside fra mobilen. Læs mere om hvorfor du bør have responsive design her.

70% af mobile søgninger fører til en aktiv handling på en hjemmeside inden for 1 time


Med andre ord er mobile søgninger utroligt effektive, og mobile forbrugere er mere motiverede til at handle end pc-brugere. Mobile forbrugere er ”shoppere”, så vær forberedt på at tilfredsstille deres behov med din hjemmeside, når de er på farten. Brug evt modulet "Ring op eller email" på din mobile mono-hjemmeside for at gøre det så nemt som muligt for dine besøgende at komme i kontakt med dig.

40% af forbrugerne vil fravælge din hjemmeside, hvis den ikke er mobilvenlig


Forbrugerne ved, at de nemt kan finde et alternativ til dit produkt eller dine services andre steder på nettet, hvis de ikke er tilfredse. Derfor er de mere tilbøjelige til huritigt at forlade en hjemmeside, der ikke kan give dem en god oplevelse fra deres mobile enhed. Dette er altså blot endnu en god grund til at mobil-optimere din hjemmeside! Læs mere her.

Betaling fra mobilen bliver mere og mere populært


Mobile betalingssystemer og mobile kortlæsere er allerede meget udbredt i Danmark og tendensen vokser stærkt. De fleste vil nok allerede kende til Danske Banks app ”Mobile pay” som har vundet stor popularitet hos forbrugerne, og nu kommer teleselskaberne med deres pendant ”Paii” for at kunne mætte efterspørgslen på mobilbetaling. Så forbered dig på, at dine kunder vil foretage flere køb med mobilen fremover!

Positive ændringer i mobilannoncering


Forbrugerne bruger mere og mere tid med deres mobile enheder og det skaber store muligheder for at få flere kunder igennem mobile annoncer. Lad os se på tallene:

 • Mobil søgeannoncering forventes at vokse med 52% i 2014
   
 • Mobil bannerannoncering forventes at vokse 54% i 2014
   
 • En mobil CTR (click through rates) kan nå op til 18%, hvor det på traditionelle desktop-annoncer ligger på omkring 1%
   
 • Forbrugere der søger via mobilen har 66% større sandsynlighed for at søge efter lokale virksomheder med det formål at besøge fx en butik, end en forbruger, der søger via en stationær enhed (Tip: Læs mere om hvordan du kan forbedre din lokale annoncering gratis med Google Places her).
   
 • Annoncørerne har set et løft på 6-8% i CTR på mobilannoncer, som har en ”tab-to-call” funktion (OBS: Brug modulet ”Ring op eller email". Læs mere på mono Academy).

Hvordan er din virksomhed mobil?


Vi er meget interesseret i at høre, om du kan nikke genkendende til ovenstående tendenser, så du er meget velkommen til at dele dine egne erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

1 kommentar(er)

Skriv gerne en kommentar eller et spørgsmål - Klik her!

2017.07.31 Skrevet af Lene Hansen
Er det muligt at integrere mobilpay erhverv i mononet ?
Kan kun se i skriver om alt andet