Introduktion til Google Places for lokale virksomheder

Dato: 27.02.2014

Introduktion til Google Places for lokale virksomheder

Mange foretager i dag lokale søgninger på nettet, fx for at finde den nærmeste grønthandler, frisør eller bager, og flere og flere benytter en mobil platform til at finde virksomheder i nærheden, når de er på farten.

Google Places giver lokale virksomheder lokal markedsføring, der lader dem møde brugerne præcis i det øjeblik, de udtrykker et behov for virksomhedens produkter eller services på Google. Så hvis du endnu ikke har oprettet dig på Google Places, giver vi dig her en introduktion og en vejledning til at komme i gang, så du kan styrke din lokale online markedsføring - helt gratis.

Hvad er Google Places, og hvem bruger det?


Google Places er kort fortalt et gratis onlineværktøj, der kan sørge for at den lokale virksomhed bliver fundet i Google’s søgeresultater, når potentielle kunder i nærheden laver en søgning, der matcher virksomhedens kompetencer. Prøv fx at søge på ”pizza” i Google’s søgefelt. Så vil Google straks vise dig et kort med et overblik over virksomheder, der sælger pizza i nærheden af dig. Disse er markerede med røde ”knappenåle” med forskellige bogstaver i. Hvis du scroller længere ned på søgesiden vil du også finde de forskellige virksomheders Google Places oplysninger (du kan sammenligne dem med de røde knappenåles bogstaver på kortet og hurtigt se hvilket pizzaria, der ligger tættest på dig), som fx adresseoplysninger, anmeldelser, hjemmesider, billeder mv.

Virksomheder kan med andre ord let øge deres lokale synlighed, og gøre det nemt for kunderne at komme i kontakt med de relevante medarbejdere samt få et hurtigt overblik over virksomhedens produkter, services, åbningstider og placering ved at bruge Google Places.

Vær opmærksom på, at Google Places ikke er det samme som din Google+ Local profil (din virksomheds profil på Google)! Hvis du er forvirret over, hvad forskellen på de to ting er (hvilket mange er), kan du blive klogere her.

Gratis fordele


Den første rigtig gode grund til, at du bør registrere din lokale virksomhed på Google Places er naturligvis, at det er helt gratis. Så hvis du bruger en masse annoncekroner på fx Google Adwords, og endnu ikke har oprettet dig på Google Places, så kan det være, at der er (mange) penge at spare.

De tydelige fordele er:

 • Google Places er placeret i toppen af Google’s søgeresultater, så din virksomhed vil hurtigt og nemt blive fundet af brugere, der søger i dit lokalområde
   
 • Det er nemt for dine kunder at få relevante informationer om din virksomhed og komme i kontakt med dig fx via direkte opkald (hvis man søger fra en smartphone) og en rutevejledning
   
 • Tilføj selv billeder og videoer, som sælger dine produkter og services til den besøgende, og skil dig ud fra mængden i søgeresultaterne
   
 • Få indblik i dine kunders feedback og svar på Google-anmeldelser for virksomheden

Kom i gang – 10 trin til bedre lokal markedsføring


Hvis du er klar til at kaste dig ud i det med det samme, kan du få din virksomhed på Google ved at klikke her og følge anvisningerne. Nedenfor gennemgår vi processen trin for trin.
 

 1. Hvis du ikke allerede har en Google+ profil, skal du oprette en før du kan komme i gang
   
 2. Følg dette link til Google Places 
   
 3. Log ind på din Google+ profil, hvorfra du vil kunne administrere dine oplysninger
   
 4. Acceptér Google’s vilkår og betingelser, hvis du er enig (Læs dem!)
   
 5. Søg din virksomhed frem i søgefeltet oppe til venstre på det kort, der fremkommer. Hvis du ikke kan finde den, vil Google give dig muligheden for at skrive dine oplysninger ind manuelt i stedet for.
   
 6. Du skal da bekræfte, at dine oplysninger er korrekte via sms eller postkort, og så skal Google godkende dine oplysninger, før de bliver registreret på Google Places (Du kan også springe dette trin over og begynde at administrere dine oplysninger med det samme, men du skal stadig verificere dine oplysninger efterfølgende).
   
 7. Du er nu inde i administrations-området for Google Places, hvor du kan udfylde dine relevante informationer, uploade billeder osv.
   
 8. Husk at følge Google’s officielle retningslinjer for kvalitet, når du udfylder dine oplysninger
   
 9. Når dine oplysninger er verificerede af Google, er du færdig, og dine oplysninger er live. Sådan!
   
 10. BONUS: Bemærk at du kan analysere, hvor ofte brugere interagerer med dine visninger, og hvor ofte din virksomhed vises på Google under fanen ”Indsigt”.

Brug for hjælp til Google Places?


Det er ikke altid lige nemt at finde rundt i den efterhånden store Google-jungle. Så hvis du har brug for hjælp til at komme i gang eller til at forbedre din Google Places registrering, så kan du prøve nogle af disse ressourcer: