Få gode råd om at bruge video på din hjemmeside

Dato: 20.08.2014

Vi har tidligere vist, hvordan du kan indlejre video på din hjemmeside og tilpasse videoernes visning. Men før du kan indlejre en video, skal den jo produceres - og hvordan gør du bedst det?
Vi har spurgt videomarketingekspert Martin Thaulow fra Good people, om han vil give et indblik i sit daglige arbejde med videomarketing, samt give nogle professionelle råd til dig, der gerne vil bruge video på din hjemmeside. Det ville han heldigvis gerne!

Sådan laver du gode videoer til din hjemmeside

4 ekspertråd om video

Good people er et digitalt og kreativt bureau som integrerer marketing, kreativitet og digitale strategier i visuel kommunikation. Vi er specialister i at fortælle historier, der giver dit brand eller produkt liv og personlighed.

Hej monobruger!

Når vi laver video-marketing i Good people, så deler vi typisk opgaverne op i 3 kategorier. Dem vil jeg nu uddybe nedenfor med konkrete eksempler. Derefter giver jeg dig gode råd til, hvordan du selv kan optimere arbejdet med video til din hjemmeside.

1 // Fokus på en ydelse, service eller et produkt


Hvis det er en ydelse, en service eller et produkt som skal sælges, skal videoen være kort og præcis. En typisk bruger, som bliver eksponeret over for content i denne kategori, vil med stor sandsynlighed søge efter noget specifikt. Det er derfor vigtigt, at man ikke spilder brugerens tid med unødvendige facts eller informationer. Videoens varighed er vigtigt at være opmærksom på, da brugerenes opmærksomhed er begrænset, og de ofte er flygtige og på vej videre. I denne sammenhæng er tolerancetærskelen derfor typisk ikke på meget mere end 45 sek.

2// Formidling af en fortælling, atmosfære eller stemning


I denne kategori kan vi tillade os at være mere fortællende og uddybende. Denne form for video er målrettet brugere, som har mere tid. Her er deres tolerancetærskel over 45 sek, og derfor kan vi bruge mere tid på de visuelle billeder, en langsommere klipperytme og en længere fortællelinie. På den måde kan dybere liggende budskaber og værdier komme frem, og det er muligt at skabe et rum, som er stemningsfyldt og med en større detaljerigdom og personlighed.

I de følgende 2 eksempler er det først en kunstnerisk proces, som skildres for det keramiske værksted Lov i Listed, og dernæst det daglige liv i en børnehave. Begge noget som appellerer til mere emotionelle beslutninger og værdier. Er det den håndlavede keramik, jeg ønsker at investere i og spise og drikke af de næste mange år frem for noget andet? Eller er det den børnehave, jeg vil have min børn i? For mange familier er det en stor og betydningsfuld beslutning.

3// Videoguides eller informations- og vidensdeling


Den sidste kategori adskiller sig ved, at brugeren har et behov eller et ønske om at få ny viden eller blive klogere inden for et bestemt område. Det kan være en tutorial, som viser udførelsen af en strikkeopskrift, hvordan man laver det perfekte skum til sin kaffe, eller hvordan man kommer i gang med sit nye website. I den form for film, kan man tillade sig at have en mere “løs" form. Her er afspilningen af filmen et helt bevidst valg fra brugeren, og det ud fra en forventning om det tager en rum tid, da det handler om, at man skal lære noget nyt eller blive klogere på noget.

Det er dog stadig vigtigt at have for øje, at man tager noget af brugerens tid, og derfor ikke skal spilde den. Igen er det vigtigt at være præcis og konkret. Tutorials, produktgennemgang m.m. er en god måde at konkretisere og visualisere noget som er komplekst. Film i denne kategori kan afmystificere, simplificere og konkretisere, og samtidig er det en god måde at spare tid og ressourcer. Se et eksempel herunder på en tutorial vi har lavet for mono.

4 gode råd til arbejdet med video

1) Fokus

Gør det altid så kort og præcist som muligt. Lad være med at komme med for mange budskaber. Det skaber forvirring og flytter fokus. Lav heller 5 korte film med ét formål hver, i stedet for én længere film, som vil alt for meget på én gang.  

2) Lydkvalitet

Sørg altid for at lyden er god! Dårlig lyd er værre end dårlige billeder. Begge dele i god kvalitet er selvfølgelig at foretrække, men lyd er en af de vigtigste og mest direkte veje til kommunikation, (når der både er billede og lyd). Et lydbillede hvor en stemme f.eks. ikke er optaget ordentligt skaber distance, tab af nærvær og det sender et dårligt signal.

3) Troværdighed

Sørg altid for at fremstå troværdig. Er du selv eller er der andre personer i dit videomateriale, så husk at overveje, hvordan I er klædt, hvordan I ser ud, og hvordan jeres kropssprog er. Det er vigtigt at dem som evt. taler fremstår med en vis form for sikkerhed. Vi er som mennesker vant til at se, høre og afkode på andre mennesker om dét, der bliver sagt, det også er noget man mener. Hvis man ikke er sikker på det man siger, eller ikke mener det man siger, så mister man troværdigheden. Derfor er rådet, at hvis ikke du selv er i stand til af stå foran et kamera, så få andre til at gøre det for dig.

4) Billedkvalitet

Billede/videooptagelsen er selvfølgelig også vigtig. Et godt billede sender et signal om kvalitetsbevidsthed, professionalisme, overskud m.m.. Et godt billede er dog ikke udelukkende afhængig af, at du bruger et bestemt kamera med en bestemt opløsning, men det handler i højere grad om, hvilket lys du optager i (dagslys vs. kunstlys og lys og skygge), billedekompositionen, håndholdt kamera vs. kamera på stativ og meget mere.

Det bedste råd i denne sammenhæng er her er; at med mindre du sælger noget som relaterer til action industrien eller skal fortælle en action historie, så sørg for at lave så rolige billeder som muligt, og sørg for at folk er belyst uden deres øjne forsvinder i mørke skygger.


Det var alt fra mig. Jeg håber at du kan bruge rådene til at komme i gang med at lave gode videoer til din hjemmeside!

De bedste hilsner
Martin Thaulow, CCO & Co-founder af Good people

Good people kan også hjælpe dig


Her i mono kan vi stå 100% inde for Good peoples arbejde med videoer, da vi selv har bestilt mange af vores videoer herigennem og er meget tilfredse med resultaterne. Så hvis du gerne vil have video på din hjemmeside, men ikke selv vil stå for produktionen, så kan du kontakte Good people og få et godt tilbud på en professionel video som opfylder dine behov og ønsker. Du kan sende en mail til martin@goodpeople.dk eller ringe på +45 26753176.