Brug video på din hjemmeside

Dato: 18.08.2014

Lær at bruge video på din hjemmeside

Der er mange fordele forbundet med at have video på hjemmesiden, men hvis man ikke kender til kodning, er det ikke nødvendigvis lige til at komme i gang med. Derfor giver vi i dette blogpost en introduktion til, hvordan du indlejrer video på din hjemmeside og tilpasser videoens visning til dine behov.

Lad os først opsummere nogle af de mange fordele ved at have videoer på din hjemmeside.

Hvorfor er video en fordel?

 

  • Din hjemmeside bliver mere visuel og moderne
  • Dine besøgende bliver længere på din hjemmeside, fordi de bruger tid på at se videoen - det er godt for din hjemmesides SEO!
  • Du kan hurtigt forklare komplekse produkter eller services
  • Videoer giver liv på din hjemmeside og skaber blikfang
  • Det kan give et bedre indtryk af din virksomhed
  • Det er professionelt og tillidsvækkende
  • Det øger muligheden for at dine besøgende vil dele din side, hvis din video har relevans for dem – det kan skabe nye potentielle kunder!

Sådan bruger du videomodulet på din hjemmeside


Den nemmeste måde at få video på din monohjemmeside er ved at bruge videomodulet i monoværktøjet (OBS: Du skal have et betalende monoabonnement for at kunne bruge videomodulet). Modulet fungerer ved, at du indsætter en indlejringskode fra den onlinetjeneste (fx YouTube eller Vimeo), hvor du har videoen tilgængelig. Du vil nu blive guidet igennem hvordan du indsætter videoen på din hjemmeside trin for trin.

1) Upload din video til YouTube

Der findes naturligvis andre videotjenester end Vimeo og YouTube som du kan bruge til at indlejre videoer på din hjemmeside med. Vi bruger YouTube som eksempel herunder, fordi det er det medie de fleste kender. Vær opmærksom på at YouTube er et af Google’s produkter, og at du skal have en Google+ profil for at kunne oprette en YouTube kanal. Du uploader du din video ved at følge instruktionerne på YouTube.

2) Find videoens indlejringskode

Klik på knappen ”Del”, som du finder under din video på YouTube. Du kan her finde en kort version af videoens URL, som du kan bruge hvis du fx skal linke til videoen i en tekst. (Det gør du i monoværktøjet ved at gå ind i et tekstmodul, markere den tekst du gerne vil have linker til videoen, og klikke på knappen ”Indsæt / rediger hyperlink”).

Hvis du ønsker at indlejre din video direkte på din hjemmeside, så skal du i stedet  for klikke på fanen ”Indlejring” hvor du finder den kode, som du skal kopiere ind på din monohjemmeside. Det er denne kode du skal bruge i videomodulet.
 

TIP! 
Når du klikker på indlejring har du mulighed for at fjerne hakket ud for ” Vis foreslåede videoer, når videoen er færdig”. Det anbefaler vi, for så fjerner du ikke fokus fra din egen video, når dine besøgende har set videoen færdig. Du kan læse YouTubes egne guidelines til hvordan du indlejrer dine videoer her.

Find din indlejringskode på YouTube

3) Indsæt monos videomodul på din hjemmeside

Nu mangler du blot at indsætte specialmodulet ”Embed video” på den side, hvor du gerne vil have din video. Så kopierer du indlejringskoden ind i modulet, og det var faktisk det.

Få din video til at afspille automatisk


Du kan redigere den indlejringskode du henter fra YouTube og nemt ændre på visningen af din video. En af de ting du kan gøre er, at indstille videoen til at afspille automatisk, når man går ind på hjemmesiden. Det kan være en fordel, hvis du vil sikre dig at dine hjemmesidebesøgende straks leder deres opmærksomhed hen på din video.

Her er et eksempel på en indlejringskode fra YouTube:
 

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/vP7ud_T5-qY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Indsæt koden ?rel=0&autoplay=1 inde i indlejringskoden som vist herunder:
 

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/vP7ud_T5-qY?rel=0?rel=0&autoplay=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 

Indsæt da koden i dit videomodul og publicer din side. Nu afspilles din video automatisk.

Gode råd fra eksperten + video tilbud


Har du fået blog på tanden for at arbejde med video på din hjemmeside? Så skal du glæde dig til næste blogindlæg. Vi har nemlig fået Martin Thaulow fra Good people til at blive gæsteblogger. Martin vil give dig gode råd til, hvordan du arbejder professionelt med video på din hjemmeside, og hvordan videomarkedsføring kan styrke din forretning og fremme dine produkter og dit brand.

Har du brug for en professionel video til din hjemmeside? Så kan du kontakte vores Mono Apps partner Doxafilm helt uforpligtende og få et godt tilbud på en specialproduceret video til din hjemmeside. Læs mere om Doxafilms tilbud her.

1 kommentar(er)

Skriv gerne en kommentar eller et spørgsmål - Klik her!

2017.02.14 Skrevet af Jette Nielsen
Da jeg gerne vil oprette en privat lukket side med fotos og video, vil jeg høre om det er muligt at upload en video direkte til min side, da jeg ikke har lyst til at de skal ligge online, offentlig tilgængeligt?