Inspiration til hjemmeside

Dato: 18.04.2018

Undgå disse fem fejl på din hjemmeside

Du kender det måske selv. Du surfer rundt på nettet, falder over en hjemmeside, og alt er egentlig fint - indtil du bliver forstyrret af noget, som giver dig et dårligt indtryk. Noget der får dig til at lukke fanen ned og gå ind på en helt anden side, for dét gad du alligevel ikke. Der kan være mange ting, som kan gå en på nerverne i forhold til en hjemmesides design. Her har vi samlet nogle af de ting, der oftest skræmmer besøgende væk, så du kan undgå at begå netop disse fejl på din hjemmeside.

For meget tekst


Vi har en klar tendens til at skimme hjemmesider for tekst, når vi besøger dem. I gennemsnit læser vi kun omkring 20% af al teksten på en hjemmeside. Det er derfor altafgørende, at du undgår at skabe “information overload” for dine besøgende på hjemmesiden ved at holde dig til den vigtigste og mest nødvendige tekst. Det kan også være en god idé at forsøge at formidle information på en anden måde - eksempelvis ved hjælp af billeder eller videoer. Prøv f.eks. vores Jumbotron-modul, hvor du har mulighed for at tilføje et billede i fuldbredde samt en kort tekst oven på billedet. Du kan vælge om teksten skal være centreret, venstrestillet eller højrestillet, ligesom du har rig mulighed for at ændre på tekstens størrelse, farve og baggrund.

Virker ikke på mobiler/tablets


Nu til dags tilgår de fleste mennesker hjemmesider både fra deres telefoner, tablets og diverse andre internet-tilsluttede enheder. Det kan derfor være enormt frustrerende, hvis en hjemmeside ikke er optimeret til alle skærme. Sørg for at din hjemmeside er responsiv, så dine besøgende får en god brugeroplevelse, uanset hvilken enhed de tilgår hjemmesiden fra. Det er heldigvis super nemt at gøre din Mono-hjemmeside responsiv, og du kan læse meget mere om responsive design, og hvordan du aktiverer det, lige her.

For mange generiske stock-photos


Billeder og billedkvalitet er væsentlige elementer i den visuelle kommunikation. Hvis billeder bruges på en hensigtsmæssig måde, kan de få hjemmesiden til at se indbydende ud og få os til at opholde os på siden i længere tid. Omvendt kan vores brug af billeder også have negative konsekvenser ved eksempelvis at give os et dårligt indtryk af afsenderen eller helt få os til at forlade siden, hvis brugen af billeder rammer ved siden af. Vi anbefaler derfor på det kraftigste at anvende billeder, der tiltrækker opmærksomhed - og det gør generiske stock-photos ikke. Stock-photos er, som navnet indikerer, lager-fotos, der kan findes gratis online. De er oftest meget almene, ligner reklamer og kan mangle relation til indholdet (hvilket giver god mening, da de er lavet til, at alle kan anvende dem). Brug i stedet billeder, der relaterer til sidens indhold, og anvend gerne billeder med almindelige og tilnærmelige mennesker - ikke modeller.

Kontaktformular, men ingen yderligere kontaktoplysninger


En kontaktformular er en rigtig god og nem måde for dine besøgende at komme i kontakt med dig på. Du kan tilpasse formularen med de felter, der passer til netop din hjemmeside, eller du kan anvende vores standardiserede kontaktformular. Det kan dog være en ulempe kun at have en kontaktformular på kontaktsiden, og ikke have kontaktoplysninger skrevet andetsteds. På denne måde kan dine besøgende ikke komme i kontakt med dig med det samme, og kan måske endda blive demotiverede af at skulle udfylde en formular. Hav derfor altid telefonnummer og e-mail skrevet ved siden af kontaktformularen, så dine besøgende også kan ringe eller skrive en e-mail direkte til dig med det samme, hvis de foretrækker dette.

Uklart formål


Noget, der virkelig kan skræmme besøgende væk fra hjemmesiden, er forvirring. Hvis det er svært at finde hoved og hale i indholdet på hjemmesiden og man ikke i løbet af få sekunder kan se, hvad den handler om, så er det desværre nemt for den besøgende at miste interessen. Det er derfor en god idé at gøre det klart, hvad hovedformålet med hjemmesiden er, og hvordan det bedst kan formidles ud til de besøgende, inden man begynder på at lave sin hjemmeside. At gå i gang med at lave en hjemmeside, uden at have et klart defineret formål, kan sammenlignes lidt med at tage på en rejse uden at have planlagt, hvor du skal hen, og hvordan du kommer dertil. Husk derfor at have en klar vision samt at lægge en strategi fra starten - før du begynder at lave din hjemmeside.

1 kommentar(er)

Hvad ser du som de værste fejl på en hjemmeside? Fortæl os det gerne i en kommentar!

2018.06.06 Skrevet af Helle
Noget af det værste er "rullende" billeder, der skifter uden man har bedt om det. Man kan gå tilbage, men vupti, så ruller det bare igen. Hammerirriterende!