Mød Fan Favorite vinderen BilDrømme

Dato: 09.01.2014

Succesen bag Bildrømme

I sidste uge annoncerede vi vinderne af D4 konkurrencen 2013, hvor Bildrømme.dk vandt ”Fan Favorite” kategorien. Vi har talt med manden bag hjemmesiden, og sammen sætter vi ord på succesen BilDrømme.dk samt giver dig gode tips og inspiration til, hvordan du kan lave en vinderhjemmeside med mono.net gennem suveræn brug af billedmoduler.

Et besøg på hjemmesiden BilDrømme efterlader hurtigt mange indtryk af, hvorfor netop dette flotte mono-site løb af med en førsteplads i D4 konkurrencen som brugernes favorit med hele 326 stemmer. Vi har stillet skaberen af BilDrømme.dk, Morten Andersen, nogle spørgsmål for at få sat ord på, hvad der ligger bag succesen og hvordan andre mono brugere kan bruge det som inspiration til deres egen hjemmeside. 

Moduler og Design


BilDrømme er lavet i det D4 grunddesign, der hedder ” Source – w010.4”. Valget af D4 Designs giver adgang til alle D4 moduler fra Mono, og vi kan se at langt de fleste er blevet udnyttet til at gøre BilDrømme til en fantastisk hjemmeside. Vi har spurgt Morten hvad hans egen favorit er.

”Jumbotron er klart blandt mine personlige favoritter, og det skyldes ikke mindst at det næsten får de røde sportsvogne til at springe ud af skærmen, når de fylder hele skærmens bredde". 

- Morten Andersen, indehaver af BilDrømme

Jumbotron eksemplet kan findes på BilDrømmes forside og er karakteriseret ved, at det fylder hele skærmens bredde og derfor giver rigtig god indlevelse i de billeder, der bliver brugt!

Personligt er Morten Andersen stolt over at ”hjemmesiden kan gengive meget information på relativt få sider og samtidigt skabe en unikt udtryk, der er giver et godt billede af hvad BilDrømme drejer sig om”. Til det er vi i mono helt enige, for den gode udnyttelse af mange forskellige billedmoduler giver stor indlevelse for den besøgende og sender et klart budskab om hjemmesidens formål. Med andre ord får man meget lyst til at prøve produktet efter at have besøgt hjemmesiden, og for en virksomhed er det jo guld værd!

Yderligere tilføjer Morten at ”HTML funktionen er også rigtigt brugbar, da den giver mulighed for at implementere videoer og andre grafiske funktioner, som f.eks. vores søgefunktion”. HTML funktionen kan bruges til rigtig mange ting og er et uundværligt værktøj for den kreative sjæl.

Udnyttelse af D4 design


Vi har selvfølgelig også været meget nysgerrige for at høre, hvorfor han har valgt at bruge de nye D4 designs til hjemmesiden og hvad han føler, at have fået ud af det. 

De udvidede designmuligheder med D4 gør det muligt at gøre bruge af hele skærmens bredde, og dermed skabe en mere spændende og farverig hjemmeside. D4 designet fungerer også rigtigt godt på tablets og smartphones, så det var for mit vedkommende en kærkommen option, da der blev åbnet op for D4 designs.

- Morten Andersen, indehaver af BilDrømme.

Vi i mono er særligt imponerede over den alsidige og brede udnyttelse af mange forskellige D4 moduler, som muliggør eksempelvis BilDrømmes søgefunktion, bilgalleri, og naturligvis den dragende forside. Og hvis man sidder derude og mangler et godt eksempel på, hvordan en webshop i mono kan se ud, så kan man tage et kig på BilDrømmes shop her.

Et godt råd fra Morten Andersen


For at slutte godt af spurgte vi Morten om han havde et godt råd, som han gerne vil dele med andre mono brugere:

Prøv de mange forskellige moduler, og se hvordan de fungerer. Det er ikke sikkert, at du kan bruge dem i første omgang, men de kan hurtigt blive inspirationskilde til nye design ideer på din hjemmeside.”

Morten Andersen, indehaver af BilDrømme.

Vi siger tak for det gode tip og understreger, at leg og interesse altid er en god inspirationskilde til at skabe en flot og personlig hjemmeside! Husk, at du altid kan prøve at skifte D4 design, hvis du ønsker at friske din hjemmeside op uden der sker det mindste med dit indhold – selv hvis du bruger CSS redigering! Du kan også altid tilføje og fjerne moduler uden problemer, så der er ingen fare for at kaste dig ud i det og prøve dig frem.

Hvad kan vi lære af BilDrømme.dk?


BilDrømme er et klart bevis på, at billedmoduler med medrivende illustrationer kan være med til at holde besøgende i længere tid på din hjemmeside og sandsynligvis også styrke lysten til at købe hjemmesidens produkt. Prøv især at arbejde med disse billed-moduler og se eksempler på, hvor de er blevet brugt på BilDrømme:

 

I næste uge ser vi nærmere på Andenpiloten.dk, som vandt mono Selected kategorien. Hør hvad det var, vi faldt for og få gode tips og inspiration til din egen hjemmeside.