SSL til hjemmeside

Dato: 24.01.2018

Optimer sikkerheden på din hjemmeside med SSL

Vil du gerne øge sikkerheden på din hjemmeside eller webshop og forsikre dine hjemmesidebesøgende om, at de trygt kan handle hos dig? Så anbefaler vi, at du tilknytter et SSL-certifikat til din hjemmeside hos mono.net for bare 200 kr. Du kan læse meget mere om, hvad et SSL-certifikat er, hvordan det fungerer, og hvorfor alle hjemmesideejere bør have et i dette blogindlæg.

Hvad er SSL?


SSL står for “Secure Socket Layer” og betyder kort fortalt, at der bliver etableret en sikker (krypteret) forbindelse mellem en browser og en webserver, hvilket sikrer, at de hjemmesidebesøgendes oplysninger behandles sikkert og fortroligt. Synes du også, det lyder lidt som sort snak? På almindelig dansk betyder det blot, at sikkerheden er tip top. Man kan se på en hjemmeside, om den har et SSL certifikat, ved at der i adresselinjen står “https://” (som fx fremkommer, når du besøger www.mono.net) og ikke “http://” foran sidens URL. 

Derfor er SSL et must-have


Flere browsere som Firefox og Chrome viser i dag en meddelelse om, at en hjemmeside ikke er sikker at besøge, hvis den ikke har et SSL certifikat. Det kan skabe stor utryghed hos de besøgende og give udfordringer hos hjemmesideejeren i form af f.eks. færre besøg og mindre salg. Ville du ikke selv blive nervøs for at indtaste dine kreditkortoplysninger i en webshop, hvis browseren siger, at siden ikke er sikker at bruge? Hackere og identitetstyve kan nemlig se dine kreditkortnumre, brugernavne og adgangskoder og andre følsomme oplysninger, hvis den ikke er krypteret med et SSL-certifikat. Når et SSL-certifikat anvendes, bliver informationen ulæselig for alle bortset fra den server, du sender oplysningerne til. De personfølsomme oplysninger er derfor beskyttet mod hackere og identitetstyve. 

Eksempel på advarsel i Google Chrome.

Derudover er der også fordele at hente i forbindelse med søgemaskineoptimering (SEO), når hjemmesiden har SSL tilknyttet. Det er nemlig sådan, at HTTPS hjemmesider loader meget hurtigere end HTTP sider, og hjemmesider, der loades hurtigere, har større sandsynlighed for at få en bedre placering på Google. Siden 2014 har Google også aktivt valgt, at hjemmesider, der har SSL, får en bedre placering i søgeresultaterne, da de ønsker at opfordre til, at flere hjemmesideejere tager skiftet fra HTTP til HTTPS, så alle kan færdes sikkert på internettet.

Sådan får du SSL hos Mono.net


Du kan bestille et SSL-certifikat ved at skrive en besked til support@mono.net, hvor der står, hvilket domæne, du ønsker at bestille SSL til. Skriv i emnefeltet: ”Bestilling af SSL-certifikat”. Når support har modtaget og bekræftet bestillingen, kan der gå op til 24 timer, før certifikatet er aktivt.
Prisen for et SSL certifikat er som skrevet kun 200,- kr.

OBS!

Vær opmærksom på at vi kun kan udstede SSL-certifikater til domæner, som er registreret hos Mono, eller som peger til Mono. Hvis SSL-certifikatet købes til et peget domæne (altså et domæne som er registreret hos en anden udbyder, men peger på din hjemmeside hos Mono.net) vil certifikatet ikke medfølge, hvis pegningen ophæves.

Sidder du inde med et spørgsmål eller to, er du mere end velkommen til at skrive til os på support@mono.net.