Online anmeldelser af virksomheder. mono.net

Dato: 10.11.2015

Vigtigheden af online anmeldelser af virksomheden

Ved du hvad dine kunder siger om din virksomhed online? Reagerer du på deres online anmeldelser? Anmeldelser af din virksomhed er en mulighed for at forstå dine eksisterende kunder – men også en mulighed for at tiltrække nye kunder og øge dit salg.

En lang række undersøgelser viser, at danskerne har stor tiltro til online brugeranmeldelser. En tidligere undersøgelse fra forbrugerrådet TÆNK viser blandt andet at hver tredje dansker læser brugeranmeldelse online – og af dem bliver 93 procent påvirket af bedømmelserne før de køber en varer. Det betyder at online anmeldelser af din virksomhed kan være yderst vigtige for potentielle kunder – og de kan desuden påvirke dit salg både positivt og negativt.

Så måske du skulle overveje at bruge flere ressourcer på online anmeldelser for at øge dit salg fremadrettet? I dette blogindlæg gennemgår vi de mest udbredte sider til online anmeldelser og giver desuden gode tips til håndteringen af online anmeldelser. 

Anmeldelser på Facebook


Med 3.500.000 månedlige danske brugere på Facebook, så er finder du formentligt også dine kunder her. Du har måske allerede en virksomhedsside på Facebook – men bruger du også deres stjernebedømmelses funktion?

Du skal selv aktivere stjernebedømmelses funktionen på din Facebookside, hvis du ønsker at give dine brugere mulighed for at bedømme din virksomhed.

Du aktiverer dette ved at gøre følgende:

 1. Gå ind på din Facebookside og klik på Indstillinger
 2. Vælg herefter Sideoplysninger i menuen til venstre og klik på Adresse i oversigten.
 3. Sørg for at indtaste din adresse korrekt og marker herefter feltet “Vis kort, indtjekninger og stjernebedømmelser på siden”

Hvis du aktiverer dette, så vil du efterfølgende kunne anmelde bedømmelser, der ikke lever op til Facebooks krav. Hvis du senere hen fortryder at have aktiveret anmeldelses funktionen, så kan du desuden deaktivere den igen, ved at fjerne markeringen ud for ’vis kort, indtjekninger og stjernebedømmelser på siden’.

Du kan læse mere Facebooks stjernebedømmelses funktion her

Anmeldelser på Google Maps


Google Maps er efterhånden også forholdsvis udbredt blandt danskerne – og Google Maps har mange andre funktioner end blot et kort - blandt andet muligheden for at lave en anmeldelse med stjernebedømmelse af virksomheder. 

Potentielle kunder bruger måske Google Maps, når de planlægger et cafebesøg og skal se hvor cafeen ligger, hvis de skal til frisør og skal kende ruten dertil – eller hvis man allerede er taget hjemmefra, så kan man bruge den mobile app. Når man søger efter en særlig virksomhedskategori eller en specifik virksomhed, så vil man kunne se de online anmeldelser som virksomheden har fået fra via Google Maps.

På billedet nedenfor kan du til venstre se stjernebedømmelser af caféer på Nørrebro: 

Anmeldelser Google Maps

Anmeldelser på Trustpilot


Modsat de to ovenstående, så er Trustpilot en platform hvis hovedformål er anmeldelser af virksomheder. Det betyder at dine kunder udelukkende bruger denne platform til at læse eller skrive anmeldelser af virksomheder og brands. Trustpilot er inddelt i forskellige kategorier og man kan som bruger søge på kategorier såvel som på specifikke virksomheder. Du kan eksempelvis søge direkte på mono.net – og derefter vil du kunne se de anmeldelser vores brugere har givet.

Uanset om du aktivt har oprettet en virksomhedsprofil på Trustpilot eller ikke, så kan din virksomhed blive bedømt på Trustpilot. Så hvis ikke du har en virksomhedsprofil på Trustpilot, så kan det måske alligevel være en god idé at søge på din virksomhed for at se, om der ligger ubesvarede bedømmelser.

Der har på det seneste været en del debat omkring Trustpilot og troværdigheden af deres bedømmelser. En del af kritikken går blandt andet på muligheden for at få frasorteret dårlige anmeldelser mod betaling – netop for at undgå denne slags kritik og mistillid er det, som tidligere nævnt, en god idé at inkludere både gode og dårlige anmeldelser af din virksomhed. 

Anmeldelser på Tripadvisor


Tripadvisor er verdens største rejsewebsted med 340 millioner unikke besøgende hver måned – og over 250 millioner online anmeldelser. Tripadvisor har overordnet set tre kategorier på hjemmesiden: Hoteller, Flyrejser og restauranter.
Hvis du har et hotel, en café, en turistattraktion eller en særlig aktivitet, så kan Tripadvisor give dig mulighed for at komme i kontakt med potentielle kunder i både ind og udland.

Tripadvisor bruges både af lokale borgere, der leder efter en god restaurant, cafe eller ligende – men anmeldelserne kan også hjælpe dig til at nå en bredere målgruppe med rejsende fra andre lande.

Som virksomhedsejer – ejer af en cafe, et hotel eller lignende – kan du kommentere på de bedømmelser, du modtager. På Tripadvisors hjemmeside kan du se, hvordan du får din virksomhed registreret og desuden læse mere om mulighederne for at svarer en anmeldelse på Tripadvisor

5 hurtige tips til at håndtere positive og negative anmeldelser


Når din virksomhed begynder at få anmeldelser online, så får du højst sandsynligt både positive og negative anmeldelser. Her er 5 hurtige tips til håndtering af de online anmeldelser:
 

 1. Besvar alle anmeldelserne – både de positive og de negative. Uanset om en anmeldelse er positiv eller negativ, så giver det brugerne en god oplevelse, hvis du følger op på deres anmeldelse.
   
 2. Ret op på de dårlige oplevelser - Ved at besvarer negative anmeldelser får du mulighed for at udvise god kundeservice og rette op på den dårlige oplevelse, kunden har haft. Derudover sender du et signal om, at den givne feedback er blevet hørt og en god håndtering kan faktisk få potentielle kunder til at overveje virksomheden til trods for den dårlige anmeldelse.
   
 3. Sig tak for anmeldelsen - Når en kunde har brugt tid på at skrive en anmeldelse, så vil det altid være en god idé at sige tak for anmeldelsen. Er der tale om en negativ anmeldelse, så kan du desuden takke for den feedback, du har modtaget. Ved negative anmeldelser kan det måske være  en fordel at skrive til kunden privat – men hvis du skriver privat til kunden, så kommentér alligevel på anmeldelsen. Dette sender igen et godt signal til potentielle kunder, der ser virksomhedens anmeldelser.
   
 4. Brug alle anmeldelserne til markedsføring - Hvis du ønsker at vise anmeldelser af virksomheden frem på virksomhedens hjemmeside, så kan det være en god idé at inkludere alle anmeldelser – og ikke kun de allerbedste. Hvis du kun fremviser de bedste anmeldelser, så risikerer du nemlig at dine kunder tror, at du har betalt for de gode anmeldelser.
   
 5. Du kan opfordre dine kunder til at lave en anmeldelse - Når en kunde har været i kontakt med din virksomhed, så bed kunden om at skrive en anmeldelse af virksomheden. På den måde kan du lede dine kunder hen til anmeldelsessiden, hvilket gør det lettere og mere sandsynligt at kunden skriver en anmeldelse. 

Tip: Vis anmeldelserne på din hjemmeside!


Hvis du vil gøre det let for dine kunder at se virksomhedens anmeldelser, så kan du linke til anmeldelsessiderne fra din hjemmeside. Hvis du har en HTML kode, som du eksempelvis kan finde på din Trustpilot side, så kan du desuden integrerer denne på din hjemmeside via vores HTML modul.

Hvis du har lyst til at skrive en anmeldelse af mono.net, så kan du gøre dette via Facebook eller Truspilot.