Markedsføringstrends 2014

Dato: 15.01.2014

Markedsføringstrends 2014

Det er ikke altid nok ”bare” at have lavet en flot og funktionel hjemmeside. For hvis du ikke husker også at optimere og markedsføre den, er der en god chance for, at den falder langt ned på listen over søgeresultater på fx Google, så dine kunder ikke kan finde vej til dig. Derfor giver vi her et overblik over nogle af de største trends inden for markedsføring i 2014 med særligt fokus på, hvordan du kan optimere din hjemmeside.

1: Mobil, mobil og atter mobil


Mange bruger i dag deres smartphone eller iPad i langt højere grad end deres PC til at gå på nettet. Derfor bør det første du sikrer dig være, at din hjemmeside er optimeret til mobile platforme, så dine kunder får en god oplevelse, når de besøger din hjemmeside.

Så hvis du endnu ikke har fået udnyttet mono’s mobilversion, så er det ved at være på tide! Det eneste du skal gøre er at logge ind I monoværktøjet og klikke:

  • Mobil > Indstillinger > Importér indhold fra din hjemmeside. 

Nøglen er, at dine overskrifter på den mobile version ikke skal være for lange og teksterne skal være let læselige. Husk at du kan tilpasse modulerne og indholdet på din mobile hjemmeside uden det påvirker din hjemmesides udseende på en computer.

2: Større aktivitet på sociale medier


En klar trend vi allerede så begyndelsen af i 2013 er, at der kommer flere og flere sociale netværk til med forskellige fordele og funktioner. Eksempelvis:

Sociale netværk som disse er blevet en integreret del af mange forbrugeres liv og bruges i deres dagligdag. Facebook er ikke længere det eneste sociale netværk med kommercielle muligheder, men er stadig det største med den bredeste brugerskare.

Det betyder, at 2014 bliver året, hvor en Facebook fanside er et must for virksomheder med en bred kundeskare, men hvor fansider på andre sociale netværk også bør være en del af dine overvejelser, hvis du ved, at dit publikum bruger disse medier. Det gælder jo om at være, hvor kunderne er!

TIP! 

Søgemaskiner som Google begyndte allerede i 2013 at fokusere meget på, hvor meget hjemmesider blev delt på sociale medier - og belønner det. Du kan altså forbedre din placering i søgeresultaterne ved at få mange sociale delinger og ”likes” på din hjemmesides indhold.

3: Annoncering på sociale medier


Sociale netværk som Facebook, LinkedIn og Google+ gør i stigende grad brug af forskellige former for annoncer, som har vist sig at give rigtig gode resultater for annoncørerne. Mulighederne med at målrette annoncer på sociale medier er nemlig rigtig gode, og man kan derfor få relativt meget for pengene.

Konkurrencen om at nå kunderne på Facebook er dog stigende mellem forskellige virksomheders fansider. Det betyder, at du vil opleve at almindelige opdateringer nok ikke når ud til så mange af dine følgere, som de plejer. Så hvis du vil have stor succes på de sociale medier i 2014, skal du forberede dig på at investere i at promovere dine opslag.

4: Hjemmesider skal have visuelt indhold


I 2013 har vi set at billed- og videocentrerede sociale medier som fx Instragram, Pinterest, Snapchat og Vine har vokset sig kæmpe store, og det de alle har tilfælles, er det visuelle. Moderne forbrugere elsker at tage billeder med deres telefon, dele dem med deres netværk. Trenden har smittet af på hjemmesider, som nu i langt højere grad skal fange deres besøgends interesse med flotte billeder, design og grafikker.

Tekstindhold er selvfølgelig stadig en meget vigtig del af din hjemmeside. Men prøv at overveje, hvordan du kan inkorporere billeder, grafikker eller baggrundsbilleder på dine sider, som fungerer godt med dit indhold for at holde på dine besøgende. Mangler du inspiration? Så kan du tage et kig på BilDrømme.dk, som virkelig har formået at udnytte mono’s billedmoduler på bedste vis.

5: Vigtigheden af din hjemmesides indhold for SEO


Denne trend er en fortsættelse fra tidligere år, men er stadig voksende. Især Google’s løbende opdateringer af søgemaskinealgoritmen favoriserer hjemmesider, der har indhold, som hjemmesidernes besøgende anser som værdifuld. Det vil sige, at du vil kunne få en bedre placering på Google, hvis du har indhold på din hjemmeside, som dine kunder føler, at de får meget ud af at læse og måske endda vil dele med andre. Med andre ord:

  • Din hjemmesides indhold vil drive den organiske trafik til din hjemmeside

Disse indholdssider øger også chancen for at få organisk trafik til din hjemmeside fra personer, som søger på Google efter det specifikke indhold. Og det er højst sandsynligt potentielle kunder!

6: Vigtigheden af analyseværktøjer


Det er gennem de senere år blevet mere og mere vigtigt at analysere dine markedsføringstiltag med eksempelvis Google Analytics, og det bliver en endnu større faktor i 2014. Her kan du måle på om det eksempelvis er en e-mail kampagne, dine indlæg på Facebook og andre sociale medier, eller om det er dine annoncer på Google (Adwords), der har øget trafikken til din hjemmeside og skabt salg. Det er jo vigtigt at vide, hvor du har succes med din markedsføring, så du ved, hvor du skal placere dine marketingkroner i fremtiden.

Hvis du vil prøve at arbejde videre med dette til din hjemmeside, så prøv at læse mere om Google’s Tilskrivningsmodeller her. De kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke dele af din markedsføring, der skaber den endelige konvertering. Hvis du gerne vil grave endnu dybere, kan du her finde 10 analysetrends for 2014 med fokus på web.

Flere ressourcer


Hvad tror du bliver det store i 2014?


Har du gjort dig nogle erfaringer med din markedsføring, som du tror kommer til at være afgørende i 2014? Så vil vi meget gerne høre om dem i kommentarfeltet nedenfor!