Lav din egen hjemmeside - 10 start tips

Dato: 08.09.2015

Lav din egen hjemmeside - 10 start tips

Har du overvejet at lave en hjemmeside, men følt opgaven for stor og uoverskuelig? Vi dykker ned i best practices for hjemmesider og giver dig 10 gode råd til, hvordan du kommer godt fra start. Når du har læst dette blogindlæg, vil du se, at det er let at lave din egen hjemmeside!

1. Læg en plan


Når du skal til at lave en hjemmeside, så er det en god idé at starte med at lave en plan for hjemmesiden. Henvender hjemmesiden sig til privatpersoner, investorer eller andre virksomheder? Og hvad er formålet med din hjemmeside? Skal du fremvise produkter eller blot have en indbydende kontakt side?

Når du har fundet ud af hvem din hjemmeside skal målrettes og hvad den skal indeholde, så bliver det meget lettere at planlægge din sidestruktur (menu), sidens design, at skrive dine tekster og vælge dine billeder. Så start med at stille dig selv de helt grundlæggende spørgsmål og gøre dig de helt overordnede tanker om formålet med din hjemmeside.

2. Vælg et simpelt design


​Hvis du er ny hjemmesideejer og ikke har prøvet at opsætte dit eget hjemmesidedesign før, så kan du aldrig gå galt i byen med et simpelt design. En simpel designskabelon er både en fantastisk måde at fremhæve din hjemmesides indhold på, og du undgår mange af de overvejelser, der ofte kommer, når man vælger et mere komplekst design. Med en skabelon er det let at opbygge din hjemmeside - og du kan altid bygge videre på dit design. 

TIP!
I Mono kan du vælge en startskabelon, som kan spare dig en masse tid i forhold til at opbygge dine siders indhold. Husk, at uanset hvilken skabelon du vælger, kan du altid ændre designet (farver, skrifttyper, menustruktur) under Hjemmeside > Design.

3. Gør det let at navigere rundt


Det skal være let for dine besøgende at finde de informationer, de har brug for – og derfor skal det være let at navigere rundt på din hjemmeside. En simpel og brugervenlig hjemmeside giver en langt bedre oplevelse til de besøgende og fastholder dem på hjemmesiden. I de fleste designskabeloner her på mono.net er der allerede indsat en simpel menu med korte og brugervenlige overskrifter. Sørg for at dine overskrifter giver mening i forhold til indholdet på siderne – men er korte og præcise. Lange overskrifter kan gøre det uoverskueligt og svært at læse menuen.

TIP! 
Du kan ændre menustrukturen på din hjemmeside ved at logge ind i værktøjet -> Hjemmeside -> Indstillinger -> Menustruktur. Her kan du blandt andet vælge en drop-down menu og forskellige kombinationer af vertikale og horisontale menuer, alt efter hvad der passer bedst til din hjemmeside.

4. Find det helt rigtige domæne


Det er vigtigt, at du vælger et domænenavn, der repræsenterer hjemmesidens formål og giver mening for dine besøgende. Overvej derfor nøje hvilket domæne, du skal bruge til din hjemmeside. Du bør både overveje domæne endelsen og selve domænenavnet. I vores blogpost omkring SEO, kan du læse mere om, hvordan du vælger det rigtige domæne.

5. Synliggør kontaktinformationerne


Uanset hvilken branche du befinder dig i, så bør du gøre det let at finde dine kontaktoplysninger. Dette øger både virksomhedens troværdighed og sikrer, at potentielle kunder og investorer finder den information, de har brug for. Det kan derfor være en god idé at have kontaktoplysninger både i header og footer på hjemmesiden – og på en indbydende kontaktside.

TIP! Du kan lave en indbydende kontaktside med brug af flotte billeder eller video. Du kan også indsætte en kontaktformular på din kontaktside, så man hurtigt og nemt kan tage kontakt! Hos Andenpiloten, der har lavet deres hjemmeside med Mono, bruger de både kort og kontaktmodul, kontaktformular og link til sociale profiler! 

 

6. Gør dine budskaber klare med præcise tekster


Det er vigtigt at indholdet på hjemmesiden er relevant, professionelt og velformuleret. Du skal overveje, hvor meget tekst du ønsker på din hjemmeside og sikre, at du klart og tydeligt får formuleret dine budskaber.

TIP! Med Mono's drag'n'drop system kan du let og enkelt trække et tekstmodul ind på hjemmesiden, der hvor du ønsker at tilføje tekst. Relevant og velformuleret tekst er med til at øge troværdigheden - og idag er det virkelig vigtigt, at man gør hvad kan for at øge hjemmesidens troværdighed

7. Gør hjemmesiden visuelt indbydende


Det er en god idé at tilføje visuelt indhold til hjemmesiden for at gøre hjemmesiden mere personlig og levende. Professionelle billeder skaber også troværdighed, og kan forbedre oplevelsen af  både jeres hjemmeside og virksomhed. Der er flere gode tips at hente vedr. opload af billeder i vores blogindlæg med tips fra fotografen. Brug af video kan også gøre hjemmesiden mere levende og giver jer desuden mulighed for at skille jeres virksomhedshjemmeside ud fra mængden.

TIP! Med Mono kan du oploade billeder i mange forskellige billedemoduler, alt efter hvilken effekt du ønsker. Du kan vælge forskellige gallerier, fuldbredde billeder, billeder kombineret med tekster og meget mere! Derudover kan du let og enkelt oploade videoer via vores videomodul ’Embed video’.

 

8. Lav hjemmesidens SEO fra start


Mange af dine kunder søger information på internettet, via søgemaskiner som Google. Derfor er det en god idé at søgeoptimere din hjemmeside fra start. Ved at søgeoptimere hjemmesiden fra start, øger du hjemmesidens trafik allerede fra dag ét. 

TIP! Med mono.net er det nemt at søgeoptimere din hjemmeside. Start med at se vores webinar om SEO, der viser hvordan du let kan søgeoptimere din hjemmeside. Derudover kan du løbende læse SEO relevante tips på Mono bloggen under kategorien SEO og Google

9. Link hjemmesiden til sociale medier


Hvis du allerede er tilgængelig på sociale medier, hvorfor så ikke koble disse sammen med din hjemmeside? Dette kan gøre dine besøgende mere loyale overfor virksomheden og gøre det nemmere at markedsføre dine produkter til din målgruppe. På din kontakt side kan du eksempelvis linke til din linkedin profil – eller til virksomhedens LinkedIn company page, Facebook side osv. Integrationen og brugen af sociale medier kan desuden øge trafikken til din hjemmeside fra Google og forbedre hjemmesidens placering i søgeresultaterne.

TIP! Med Mono kan du let og enkelt koble dine sociale profiler sammen med din hjemmeside, så du gør det nemt for dine besøgene at følge dig socialt. I skabelonerne ligger der forskellige sociale ikoner i footeren, og det eneste du skal gøre er, at logge ind i værktøjet -> klikke på footeren og indsætte URL’en til dine sociale profiler.

10. Styrk brugervenlighed og SEO med links


Det er en god idé at bruge interne links på dine forskellige sider, så du gør let for dine besøgende at komme videre til relevant indhold på din hjemmeside. I dette blogindlæg har vi eksempelvis linket videre til andre blogindlæg, der udbyder nogle af vores pointer. Dermed undgår vi at gentage os selv - og går det let samtidig let for dig at finde mere information.

TIP! I Mono kan du let lave links - både interne og eksterne. Du kan både lave links via tekstmoduler, knapper eller linke via billeder. Brugen af links øger brugervenligheden og forbedre din SEO, da den interne trafik på hjemmesiden forbedres. 

Har du flere tips?

Vi har nu givet 10 tips, som du kan bruge når du skal lave en hjemmeside. Der kan sagtens være andre ting, der er gode at vide, når man starter med en hjemmeside. Hvis du sidder inde med gode tips, så del dem endelig med os ved at kommentere på blogindlægget nedenfor.