Gratis billeder, ikoner og grafikker til hjemmesiden

Dato: 14.01.2016

Gratis billeder, ikoner og grafikker til hjemmesiden

Står du og mangler det helt rigtige billede eller en flot grafik til din hjemmeside? Selv om du som udgangspunkt altid bør bruge dine egne billeder på hjemmesiden for at gøre dit indhold unikt og undgå copyright-bøder, kan det være en dyr udgiftspost at hyre en grafiker eller fotograf.

Heldigvis er der hjælp at hente - internettet er fyldt med masser af gratis online ressourcer. I dette blogindlæg anbefaler vi en række sikre udbydere af gratis billeder og grafikker til webbrug.

Husk det nu... copyright ligger på lur


Det sker ofte, at man i mangel af tid og penge tyer til Google's søgemaskine for at finde billeder til sin hjemmeside. Dette kan dog udløse store bøder, hvis man ikke har været opmærksom på, om det billede man har "lånt" er ejet af nogen. I punkt fem i blogpostet "Tjeklisten: Før du publicerer din hjemmeside" og "Tips fra fotografen", kan du læse mere om, hvordan du kan undgå at bruge billeder fra nettet ulovligt.

HUSK - det er altid dit eget ansvar at sørge for, at du har ret til at bruge de billeder du finder på nettet.

Herunder fremhæver vi en række hjemmesider, som tillader dig at hente gratis billeder, grafikker, ikoner, baggrunde mv. Hvis du undrer dig over, hvordan det kan betale sig for hjemmesideejerne at give billeder i høj kvalitet væk i millionvis, er indtjening på banneranoncer en stor del af forklaringen! Du vil også opleve, at mange af siderne tager betaling for deres bedste billedmateriale, men så er det op til dig at vurdere, om de er pengene værd eller du kan nøjes med en gratis version.

Iconmonstr - SIMPELT IKON-DESIGN


Er du på udkig efter "rene" ikoner til din hjemmeside - fx til at fremhæve forskellige services og funktioner i dine produkter, kan du besøge Iconmonstr, som har over 3000 gratis ikoner til rådighed. Alle ikoner har det same simple design og udtryk, de er optimeret til visning på nettet og kommer i mange forskellige formater.

Besøg Iconmonstr.com her

Iconmonstr.com

ICONFINDER - ALT I IKONER


Iconfinder er en dansk virksomhed som indtil nu har over 750.000 forskellige ikoner til rådighed. Mange af ikonerne er gratis at bruge, men de har også betalte produkter til rimelige priser. Ikonerne kan hentes i web-venlige formater eller til Photoshop eller Illustrator, hvis man har en designer i maven.

Modsat Iconmonstr, har Iconfinder en lang række forskellige designs og udtryk i deres ikoner, så der er mange forskellige stile at vælge imellem.

Iconfinder.com

PICJUMBO - Billeder i høj kvalitet


Picjumbo har kun eksisteret siden 2013, men næsten 3 millioner billeder er blevet downloadet fra siden. Den blev oprettet af en fotograf, som ønskede at lave en portal med gratis billeder af høj kvalitet

Picjumbo er inddelt i en række kategorier, men der er selvfølgelig også en søgefunktion, der gør det nemt at finde bestemte motiver.

Besøg Picjumbo.com her

Picjumbo.com

Pixabay - Gigantisk billeddatabase


Du har måske hørt om Pixabay før - de er en af de mere kendte portaler med over 540.000 gratis grafikker, vektorer, billeder og illustrationer, som du kan bruge som du vil. Alle billeder og videoer på Pixabay er uden copyrights, hvilket betyder at du kvit og frit kan downloade, ændre, distribuere og med andre ord bruge billederne uden det skal koste dig en krone (også selv om du bruger billedet til kommercielle formål).

Pixabay er en stor søgemaskine der fungerer som Google - skriv i søgefeltet hvilket motiv du søger efter (på engelsk), og straks vælter det frem med billeder.

Besøg Pixabay.com her

Pixabay.com

SmUKKE BILLEDER I HØJ OPLØSNING


Alle billeder på Unsplash og Life of Pix er i super kvalitet og der er fokus på fotokunst. Du har ret til at kopiere, ændre, distribuere og bruge billederne gratis.

TIP - husk at komprimere store billeder inden du lægger dem på din hjemmeside for at undgå at hjemmesiden loader langsomt. Vi anbefaler at du komprimere dem ned til under 300KB.

Besøg Unsplash.com her 

Besøg Life of Pix her

Unsplash.com

Pixeden - Lidt af hvert til designere


Hos Pixeden finder du både webgrafikker, baggrunde, teksturer, photoshop mockups, tekst-effekt grafikker og meget mere i god kvalitet. Siden er målrettet designere, men kan sagtens bruges til at finde flotte gratis grafikker til hjemmesiden. 

Besøg Pixeden.com her

Pixiden.com

Gratisopgraphy - humoristiske billeder


Leder du efter lidt mere "funky" billeder med fokus på mennesker, følelser og humor, så skal du et smut forbi Gratisopgraphy. Her finder du lidt af hvert!

Besøg Gratisopgraphy.com her

Gratisopgraphy.com

Canva - Design dine egne unikke grafikker


Med Canva kan du nemt designe dine egne grafikker, ikke kun til hjemmesiden, men også grafikker til sociale medier, annoncer, Power Point shows, plakater, bloggrafikker mv. Det er et super værktøj til at producere grafisk indhold til al din online markedsføring.

Start med at oprette en gratis profil, og vælg herefter hvilket format din grafik skal bruges til. Herefter kan du bruge Canvas store billedbibliotek og kombinere farver, mønstre, billeder og tekster til helt unikke grafikker der passer til din kampagne eller hjemmeside. 

Bemærk at Canva både har gratis og betalte designs, men du kan sagtens lave flotte grafikker helt gratis.

Besøg Canva.com her.

Canva.com