Google kræver responsive design

Dato: 12.03.2015

GOOGLE KRÆVER RESPONSIVE DESIGN FRA 21. APRIL 2015

Nu går den ikke længere, hvis din hjemmeside endnu ikke er optimeret til mobilvisning. Google har nemlig meldt klart ud, at de fra 21. april 2015 ændrer deres søge-algoritme på mobile enheder. Det betyder, at hjemmesider som er optimeret til mobil med fx responsive design vil overhale andre hjemmesider, som ikke er mobilvenlige, når man søger fra en mobil eller tablet.

Det er altså nu, at Google skiller bukkene fra fårene, og det er derfor ved at være tid til at konvertere din hjemmeside til responsive design, hvis du ikke allerede har gjort det!

Opret en responsive hjemmeside med to ugers gratis prøveperiode her.

GOOGLE'S UDMELDING ER KLAR: RESPONSIVE ER ET RANKINGKRITERIE


Ifølge Google er det vigtigt at søgninger på mobile enheder (fx tablet og smartphones) er så relevante som muligt, uanset hvor man er og hvornår man søger. Og da flere og flere søger fra mobile enheder, er Google's algoritmer nødt til at tilpasse sig udviklingen for at gøre det nemmere for internetbrugere verden over at få det bedste ud af deres søgninger. Den vigtigste ændring, som træder i kraft fra 21. april er derfor, at "Søgeresultaterne skal vise flere mobilvenlige hjemmesider". Det betyder, at alle søgninger foretaget fra en mobil enhed, uanset hvor i verden man er, i højere grad vil vise responsive hjemmesider end ikke-mobilvenlige hjemmesider fra og med 21. april 2015. Med andre ord - hvis dine konkurrenter har responsive hjemmesider og du ikke har, så vil din hjemmeside snart ligge nederst i søgeresultaterne, og det kan koste dig en hel del hjemmesidetrafik.

Det er generelt meget sjældent, at Google melder så klart ud omkring ændringer i deres algoritme, som normalt kun er forbeholdt Google selv. Deres udmelding sender derfor et klart signal om, at ændringerne kommer til at få stor indflydelse på søgeresultaterne og skal betragtes som et vigtigt ranking-kriterie på lige fod med fx Meta-tekster, brugervenlighed og teknisk SEO.

Du kan læse den officielle udmeldelse fra Google på deres Webmaster blog.

FLERE BRUGER MOBILEN TIL SEARCH


Din hjemmeside vil få problemer i søgeresultaterne, hvis den ikke har responsive design og det vil altså betyde, at du kan forvente at se et fald i din hjemmesidetrafik. Men hvor meget? Lad os se på tallene:

  • 80% af internetbrugere bruger en smartphone til at gå på nettet 
  • 47% af internetbrugere bruger en tablet til at gå på nettet
  • Mobile søgninger overgik søgninger fra desktop allerede i 2014
  • Hjemmesidetrafik fra smartphones er vokset med 62% siden 2014
  • 39% af den organiske trafik i Danmark stammer fra mobile platforme. 

Disse tal viser tydeligt, at tendensen til at bruge mobile platforme til at gå på nettet har opnået en væsentlig volumen på danske hjemmesider og at den er stødt voksende. Så hvis din hjemmeside ikke er mobilvenlig den 21. april, vil du potentielt set gå glip af rigtig meget trafik til din hjemmeside, da Google vil nedprioritere din hjemmeside i søgeresultaterne til fordel for andre responsive hjemmesider!

Tallene her stammer fra undersøgelser foretaget af eMarketer,SEO.dk og SmartInsights.

KAN GOOGLE FINDE DIN HJEMMESIDE EFTER 21. APRIL?


Du kan nemt teste om din hjemmeside er mobilvenlig hos Google Developers ved at klikke her hvor du samtidig kan få nogle overordnede anbefalinger til, hvad du kan gøre for at forbedre brugeroplevelsen på din hjemmesides mobile version. Hvis du får grønt lys i testen vil du måske endda opleve at få mere organisk trafik efter 21. april, da mange af dine konkurrenter muligvis endnu ikke har fået en mobilvenlig hjemmeside. Viser testen at din hjemmeside ikke er mobilvenlig, så er der hjælp at hente. 

Opretter du en hjemmeside hos Mono er du nemlig 100% sikker på at være klar til Google's opdatering, da din hjemmeside automatisk vil være optimeret til mobil med responsive design, som du nemt kan tilpasse. Klik på knappen herunder for at prøve Mono gratis i 14 dage.

Har du allerede en hjemmeside hos Mono, men har du endnu ikke aktiveret responsive design? Så kan du i denne artikel læse, hvordan du gør.