Få styr på dit regnskab og få styr på din forretning

Dato: 13.05.2016

Få styr på dit regnskab og få styr på din virksomhed

Hvis du har en større eller mindre virksomhed, er det helt essentielt for din forretning, at der er styr på regnskabet. I dette blogindlæg har vi allieret os med Billy Regnskabsprogram, som er eksperter på området inden for online regnskabsføring. De har været så venlige at dele ud af deres guldkorn, så du kan få hjælp til at finde nogle online redskaber, der kan give dig bedre styr på din virksomheds økonomi!

Se indlægget fra Billy Regnskab herunder.

Hvorfor er det vigtigt at have styr på regnskabet?


Hvad enten du driver en webshop eller en anden type virksomhed, er det vigtigt at have styr på regnskabet fra start. På den måde undgår du, at skulle bruge tid og unødigt besvær såfremt, at der er fejl i bogføringen. Det kan nemlig have store økonomiske konsekvenser for din virksomhed ikke at have styr på regnskabet, som skal leve op til en række krav.

Når du har styr på din virksomheds regnskab, får du desuden et bedre overblik over firmaets økonomiske situation. Det giver dig altså et indblik i, hvor dine indtægter og dit overskud kommer fra, såvel som virksomhedens eventuelle tab.

Ved at bogføre dine indtægter og udgifter løbende, bliver det også lettere for dig selv, når der senere skal indberettes moms og laves årsregnskab!

Gør brug af et regnskabsprogram


At får en revisor eller en bogholder til at stå for bogføringen er dyrt og ofte unødvendigt, da du i mange tilfælde kan klare denne del helt selv. De ressourcer som du sparer, kan således bruges andre steder i driften af din virksomhed.

Det anbefales dog, at du gør brug af et regnskabsprogram til dette fremfor, at holde regnskab på den gammeldags metode med papir og store mapper til bilag. Dette kan nemlig hurtigt blive en kompliceret affære i takt med, at du får travlere i virksomheden og der derfor også er mere, som skal bogføres! Derfor kan det altså betale sig, at du kommer godt fra start og derved gør brugen af et regnskabsprogram til vane.

Så ud over fordelen ved, at du får indsigt i virksomhedens økonomi og en bedre styr på regnskabet, er der altså også mulighed for at spare både tid og penge med et regnskabsprogram.

I Billy har vi igennem feedback fra vores kunder erfaret, at bogføring og regnskab kan være bøvlet og tidskrævende. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser over hvilket behov og funktioner, som du reelt set har brug for. De fleste mindre virksomheder kan nemlig nøjes med et enklere regnskabsprogram, som oftest også er billigere uden, at du behøves, at gå på kompromis med kvaliteten.

Herunder får du nogle generelle tips til hvad du bør undersøge, inden du vælger dit regnskabsprogram. 

Er programmet nemt at forstå?

Det er vigtigt, at du kigger på om programmet taler et sprog, der er let at forstå. Dette afhænger selvfølgelig af din egen regnskabsforståelse, men det er dog de færreste, som sidder med den samme forstand på regnskab og bogføring som revisorerne. Med det i baghovedet, skal du altså selv undersøge programmet, inden du lader dig anbefale af et regnskabsprogram fra din revisor. Hvad der er let for din revisor, er ikke nødvendigvis let for dig!

Ender du med et program, som er for svært at forstå, sker der som regel én af to ting. Enten får du ikke gjort brug af programmet og du går derfor tilbage til de gamle, ofte dyre eller tidskrævende, vaner. Eller også ender man med at lave fejl fordi, at man fra start af ikke har været klar over hvordan, at programmet bruges korrekt.

Er brugervenligheden i top?

Når du vælge et regnskabsprogram er det ofte for, at kunne spare tid eller penge på et arbejde som de færreste synes er sjovt. Det giver derfor ingen mening at finde et program, som ikke har brugervenligheden i top. Undersøg derfor hvor nemt det er, at bruge de funktioner, som du skal arbejde mest med. Det kunne typisk være at fakturere, bogføre indtægter og udgifter eller afregne moms.

Man har selvfølgelig ikke lyst til, at binde sig til et program, som ikke opfylder ens behov, men heldigvis har mange regnskabsprogrammer en gratis prøveperiode. På den måde har man mulighed for, at afprøve programmet inden man vælger. 

Matcher regnskabsprogrammet dine behov senere hen?

Som nævnt tidligere skal du overveje, hvad du egentligt har brug for fra et regnskabsprogram. Der er ikke nogen grund til at betale dyredomme for funktioner, som alligevel aldrig bliver brugt, men i takt med, at virksomheden udvikler sig, skal programmet også kunne følge med. Det er altså vigtigt, at du vælger et skalerbart program, som kan følge med din virksomheds behov.

Et program med begrænsninger kan nemlig hæmme dig senere hen, hvis kapaciteten pludseligt ikke er stor nok. Det giver derfor god mening at vælge et program, som passer til dine behov nu, men hvor du har mulighed for at tilføje funktioner senere hen, når behovet opstår.

Spar tid og penge - Prøv Billy GRATIS


Regnskabsprogrammet Billy, gør det lettere for dig at drive din virksomhed ved, at tale et sprog som alle kan forstå. På den måde behøver du ikke selv, at have en stor regnskabsmæssig forståelse.

Billys mange og simple funktioner gør, at du kan spare tid på den kedelige bogføringsdel og koncentrere dig om, at drive din virksomhed uden at miste overblikket. Du får en mere produktiv og effektiv hverdag, hvor du kan koncentrere dig om det, som du i virkeligheden brænder for. 

Igennem vores samarbejde med Mono kan du prøve Billy gratis i 90 dage – herefter er prisen 99 kr./md. ved årsbetaling eller 129 kr./md. ved månedlig betaling.

Alt du skal gøre for at benytte dette tilbud er, at tilmelde dig via dette link: www.billy.dk/mono

Funktioner i Billy


AUTOMATISK BOGFØRING AF FAKTURAER

​Som bruger af Billy kan du nemt oprette og sende et ubegrænset antal fakturaer med få klik. Når du registrerer fakturaen som betalt, bliver den automatisk bogført.
 

UPLOAD REGNINGER VIA MOBIL

I Billys regningsmodul kan du nemt registrere dine regninger og få et overblik over dine udgifter. Du har også mulighed for at uploade dine regninger via mobilen, som herefter let kan bogføres.
 

NEM MOMSAFREGNING MED ET KLIK

Som Billy-bruger får du et overblik over hvor meget moms du har til gode og hvor meget du skal betale tilbage. En anden af Billys momsfunktioner er, at du får en påmindelse om hvornår der er momsafregning og når tiden er inde kan dette klares med ét enkelt klik.
 

GRATIS SUPPORT ALLE UGENS DAGE

I Billy har du mulighed for at skrive en mail eller ringe til vores hjælpecenter og få support alle ugens dage. Derudover kan du på vores support-side finde en lang række hjælpeartikler og –videoer.


GRATIS FLYT AF REGNSKAB

Hvis du allerede bruger et andet regnskabsprogram, men ønsker at skifte, så tilbyder Billy også at flytte dit regnskab, fra dit gamle program til Billys, helt gratis.

… Og meget mere!
 

Prøv Billy gratis og uforpligtende