maps

Dato: 25.01.2017

ÆNDRING I KORT-MODULET

Har du et kort-modul på din hjemmeside? Og har du i så fald bemærket, at det ser en smule anderledes ud, end det plejer? Bare rolig, det er ikke dig, som skal have nye briller. Vi har nemlig udskiftet Google Maps med Mono Maps, og det kan du læse meget mere om i dette blogindlæg.

Hvorfor har vi skiftet kort?


Indtil starten af 2017 har det været gratis for alle at bruge Google Maps, og derfor har vi indtil videre gjort det nemt for alle vores kunder at bruge Google Maps på deres hjemmeside. I løbet af 2016 har Google dog annonceret, at det fra 2017 af vil være en betalende service for fx softwarevirksomheder som Mono, der tilbyder Google Maps som en del af vores betalende services. Den ekstra omkostning Mono ville få ved at fortsætte med at bruge Google Maps ville have betydet, at vi skulle hæve abonnementspriserne for alle vores kunder. Det synes vi ikke var en fair løsning, så derfor valgte vi i stedet at udvikle vores egne kort (Mono Solutions Map) i samarbejde med OpenStreetMaps, som er helt gratis at have på hjemmesiden og som stadig lader dig vælge designs, zoom level og andre funktionaliteter som Google Maps tilbyder. 

HVAD HVIS MAN HELLERE VIL HAVE GOOGLE MAPS?


Vi ved at mange har været glade for Google Maps, og derfor har vi også sørget for at det fortsat er muligt at bruge Google Maps med kort-modulet. Det eneste det kræver er, at du har en Google Maps API-nøgle, som du kan få gratis hos Google (se mere længere nede). 

Inde i kort-modulet kan du nu vælge imellem to muligheder under "Map provider": OpenStreet Maps (Mono Maps) eller Google Maps. Når du vælger ”Google Maps” i drop-down menuen fremkommer der et felt til licens-nøglen. Se billedet herunder: 

mapprovider

SÅDAN FÅR DU EN GOOGLE MAPS API NØGLE


Du kan generere din API-nøgle ved at klikke på linket lige her og følge vejledningen hos Google.

Licens-nøglen er gratis for dig som privatperson, så længe der ikke er mere end 25.000 visninger af dit kort på din hjemmeside om dagen. Bemærk at hvis man genopfrisker sin browser, når man er på kort-siden på din hjemmeside, vil det gælde som en ny visning (så hvis man i teorien genopfrisker sin browser 25.000 gange på din side, vil du få en notifikation fra Google om at dit loft er nået og herfra vil det koste penge). Det er dog langt de færreste Mono.net kunder, som vil få problemer med dette loft og derfor kan tjenesten betragtes som gratis. Skriv til Mono Support hvis du har spørgsmål eller ønsker vejledning.

Din API-nøgle vil bestå af både bogstaver og tal og fremkomme i et vindue som vist herunder.

api

BEMÆRK! For at få en API-nøgle skal du være logget ind på din Google konto. Hvis du ikke har en Google konto i forvejen, skal du blot klikke på dette link og oprette en konto hos Google: https://accounts.google.com/SignUp?hl=da

1 kommentar(er)

Skriv gerne en kommentar eller et spørgsmål - Klik her!

2018.01.09 Skrevet af suresh lukhi
This article important and really good the for me is.Keep it up and thanks to the writer.

https://www.lukhidiamond.com/LOOSE-DIAMONDS