HTML module from mono.net

Dato: 09.01.2014

8 måder at bruge HTML-modulet på

Har du prøvet at bruge HTML-modulet på din monohjemmeside? Hvis ikke, så går du glip af noget! Der er nemlig ingen grænser for, hvad du kan skabe med dette modul. For at give dig lidt inspiration har vi sammensat et par eksempler på, hvordan du kan bruge det til at gøre din hjemmeside mere visuel, interaktiv og unik. God fornøjelse!

1. Få en søgefunktion


For nogle brugere kan det være en stor fordel at have en søgefunktion på deres hjemmeside. Dette gælder især, hvis hjemmesiden er rig på indhold eller har en kompleks menustruktur, som ellers kan gøre det besværligt for besøgende at finde lige det de leder efter.

Der er mange forskellige typer af søgefunktioner, som kan findes på nettet, men et godt eksempel er Google’s version, der lader dig oprette en Google søgemaskine som er unikt målrettet din hjemmeside.

2. Tilføj Instragrambilleder og -videoer


Instragram er kommet for at blive. Og hvis du har en Instagramkonto, som du gerne vil dele med dine hjemmesidebesøgende, hvorfor så ikke bruge den til at personalisere din hjemmeside? Du kan nemt indlejre både Instagrambilleder og -videoer til din side ved at bruge HTML-modulet. Derved kan du potentielt set få flere followers til din Instagramkonto, da et klik på det indlejrede billede eller indlejrede video vil føre den besøgende direkte ind til din Instagramkonto. Læs mere og find koden til at indlejre din Instagramkonto på din hjemmeside her.

3. Få en kalender på din hjemmeside


For nogle giver det god mening at have en kalender på deres hjemmeside. Eksempelvis et rockband, der ønsker at vise hjemmesidebesøgende hvor og hvornår bandet spiller, eller en fodboldklub, der gerne vil have et samlet sted at annoncere tidspunkter for træning og kampe for alle klubbens medlemmer og fans. Der kan være mange fordele ved at have en kalender, og du kan selvfølgelig bruge HTML-modulet til at tilføje en til din hjemmeside!

Med en hurtig Google søgning vil du kunne finde mange forskellige typer af kalendere på nettet, som du kan indlejre med en kode i HTML-modulet. Prøv eksempelvis at lave en søgning på "Online calendar HTML" og se om der er nogen, der tiltaler dig. Hvis du godt kan lide Google's kalender, kan du finde en guide til at få den på din hjemmeside gratis her.

4. Du kan indlejre Facebookopdateringer på din hjemmeside


Det er for nylig blevet muligt at indlejre Facebookopdateringer på din hjemmeside. Dette funkterer på samme måde som du kan indlejre Instagram billeder, og betyder at du kan få endnu mere trafik til din Facebookside fra din hjemmesde gennem fx #hashtags og like-knapper. Det eneste du skal gøre er at tage indlejringskoden og kopiere den ind i HTML moduler på din hjemmeside. 

Læs mere om den nye Facebookfunktion her og find instruktioner til, hvordan du kan indlejre dine opdateringer.

5. Mailchimp Tilmeldingsblanket


Mange virksomheder udsender nyhedsbreve både til eksisterende og potentielle kunder med fx tilbud, nyheder eller services. Mailchimp er et udmærket e-mailværktøj til netop dette formål og især til mindre erhvervsdrivende, da de tilbyder gratis løsninger, hvis man har færre end 2000 emails på sin kundeliste. Så behøver man ikke kaste sig ud i den helt store investering, hvis man ikke har ressourcer til det. Brug HTML modulet til at tilføje en tilmeldingsblanket til din hjemmeside, som dine besøgende kan tilmelde sig. Find mere information om det her.

6. Brug andre sociale plugins


monoværktøjet indeholder sociale moduler med nogle af de mest populære sociale netværk som Facebook, Twitter, Pinterest og Google+. Men hvis dine kunder er til stede på andre sociale medier, end dem vi lige har valgt, kan det være en fordel for dig at linke til de relevante netværk i stedet for. Og bare rolig, du kan nemt indlejre andre sociale medie knapper på din hjemmeside med HTML-modulet! En hurtig Googlesøgning vil give dig de rette instruktioner samt en HTML-kode til netop dét sociale netværk, du gerne vil tilføje. Her er et eksempel fra LinkedIn og et fra Reddit.

7. Brug reklamer på din monohjemmeside


Hvis du gerne vil tjene lidt penge på at have reklamer på din hjemmeside, så kan du bruge HTML-modulet til at implementere koden dertil. Se et eksempel med Google AdSense her. Bemærk at du bør have de gældende betingelser stående et sted på din hjemmeside (fx under din Fortrolighedspolitik eller generelle betingelser), når du annoncerer på din hjemmeside. 

8. Få en musikafspiller på din hjemmeside


Som nævnt kan HTML-modulet bruges til næsten alt. Du kan endda spille musik på din hjemmeside! Det eneste du skal bruge er en online musikafspiller, der kan generere en kode som du kan indlejre i HTML-modulet på din hjemmeside. Prøv fx Cincopa. De tilbyder forskellige designs til musikafspilleren og lader dig uploade musik fra din PC, en direkte URL, Facebook, Dropbox og endda Google Drive. Læs mere om Cincopa her.

Hvordan bruger du HTML-modulet?


Har du brugt HTML-modulet til noget andet end det vi har nævnt, og som du synes andre skal vide? Så er du meget velkommen til at inspirere både os og andre brugere ved at dele din hjemmeside nedenfor og skrive et par ord om, hvordan du har udnyttet modulet.

Mange tak!