Fordele ved hjemmesider for små virksomheder

Dato: 20.08.2015

8 fordele ved at have en hjemmeside for din virksomhed

Har du overvejet at oprette eller opdatere virksomhedens hjemmeside? Så har du sikkert også tænkt over, hvorfor virksomheder overhovedet bør være online med en hjemmeside. Kan man klare sig med en Facebookside og et godt visitkort? Hvilke muligheder ligger der egentlig i at have en hjemmeside, når man er en mindre og muligvis nyopstartet virksomhed?

Læs mere i dette blogindlæg, hvor vi vil se nærmere på mulighederne og fordelene ved at have en hjemmeside for virksomheden.

1) Kunderne er online - fang dem dér!


I følge Danmarks Statistik havde 86 pct. af danske internetbrugere i 2014 brugt internettet til at finde information om varer og tjenester eller til at sammenligne priser. Danskerne benytter altså i stigende grad internettet til at søge information, inden de foretager køb. Det betyder, at det er utrolig vigtigt, at din virksomhed er tilgængelig online, hvis du vil gøre dig håb om at fange forbrugernes opmærksomhed. 

Derudover viser nye undersøgelser, at 56 procent af forbrugerne ikke stoler på en virksomhed, hvis ikke den har en hjemmeside. Derfor er det vigtigt, at du har en troværdig hjemmeside med den nødvendige information om jeres virksomhed, produkter, services, og hvad der ellers hører sig til, for at skabe tillid om din forretning! Hvis din virksomhed ikke har en hjemmeside (mens dine konkurrenter sandsynligvis har) så risikerer du at miste indtjening.

TIP!
Forbrugerne søger ikke kun information fra deres computere. Antallet af søgninger fra mobiler og tablets har faktisk overhalet antallet af søgninger foretaget på pc, så det er også vigtigt at din hjemmeside er mobiloptimeret, så besøgende får en god oplevelse uanset om de bruger computer, tablet eller telefon. En hjemmeside med responsive design tilpasser sig automatisk til forskellige enheder og sikrer altid dine besøgende en god brugeroplevelse, så bare rolig - din Mono hjemmeside gør det nødvendige nemt!

2) Få finansiering & investorer online


Det er ikke kun dine kunder, der er søger information online. Der er også en stigende tendens til, at investorer søger information om potentielle virksomheder, de kan investere i online. Hvis du har en virksomhed, der søger finansiering, er der altså mange muligheder for at skabe interesse omkring virksomheden overfor investorer online fx igennem online crowdfunding. Investorer søger naturligvis information om de virksomheder, de overvejer at investere i, og derfor kan en hjemmeside fungere som en rigtig god informations- og salgskanal. Det kan endda være, at du bør lave en specifik hjemmeside henvendt til investorer eller oprette en underside henvendt til investorer.

TIP!
Hvis du benytter dig af online crowdfunding, kan du med fordel linke til din virksomheds hjemmeside, så du kan give et seriøst og professionelt indtryk af din virksomhed. 

3) Hjemmesiden - En omkostningsfri online brochure


Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvor meget information, der er behov for på en hjemmeside. Nogen kan nøjes med en kort beskrivelse og kontaktinformationer, mens andre bør inkludere billeder, detaljeret information og produktbeskrivelser. Uanset mængden af information på din hjemmeside, så tænk på at den fungerer som en online brochure for din virksomhed, hvor du nemt kan opdatere indholdet og designet uden ekstra omkostninger (modsat fysiske brochurer, hvor du skal betale for design, print og distribution).

TIP!
Som med en traditionel brochure er det vigtigt, at informationerne er godt struktureret. Husk at ’Less is more’ - et simpelt layout kan give dine besøgende en langt bedre brugeroplevelse. Ved at bruge et simpelt men professionelt design til dit website, øger du både hjemmesidens og virksomhedens troværdighed, hvilket øger sandsynligheden for at gøre dine hjemmesidebesøgende til kunder. Læs mere om hvordan du kan øge hjemmesidens troværdighed her.

4) Del & målret virksomhedens nyheder


Du kan bruge din hjemmeside til at gøre opmærksom på nyheder fra din virksomhed, fx om nye produkter og services, nye butikker, ændrede åbningstider mv. hvilket kan hjælpe med at gøre dine eksisterende kunder mere loyale, men det kan også tiltrække nye kunder! 

Du kan eksempelvis overveje at lave en blog (Læs her hvordan du kan lave en blog med Mono). Udover at holde dine eksisterende kunder opdaterede, så kan blogindlæggene også øge din hjemmesides placering blandt søgeresultaterne på fx Google. Dermed kan en blog også forbedre din hjemmesides SEO, og gøre det nemmere for potentielle kunder at finde dig online! 

Du kan også med fordel gøre det muligt for besøgende på din hjemmeside at skrive sig op til din virksomheds nyhedsbrev. Dette vil både give dig mulighed for at oprette en database med kontaktinformationer på personer i din målgruppe, men også give dig mulighed for at målrette din e-mail marketing. Udover nyhedsbrev funktionen i Mono, anbefaler vi enten at du bruger Mailchimp eller Bullsender, der gør det let at komme i gang med professionelle nyhedsbreve. Læs mere om hvordan du kan komme i gang med nyhedsbreve hos Bullsender.

5) Forstå dine kunder og styrk jeres relationer


Din hjemmeside giver dig mulighed for at modtage feedback fra dine kunder i langt højere grad end med andre kanaler. Der er både mulighed for at analysere kundernes færden på hjemmesiden, eks. via Google Analytics hvilket kan give dig værdifulde informationer om deres præferencer, interesser og adfærd (gratis!).

Derudover åbner hjemmesiden også op for dialog. Buzzwords som ”Co-creation” og ”crowdsourcing” er meget populære, og fokuserer på de fordele, der er ved at inddrage andre i udviklingen af virksomhedens produkter mm. En online tilstedeværelse med en hjemmeside giver dig altså mulighed for at gå i dialog med dine kunder såvel som ligesindede forretningspartnere, og på den måde dele viden og indsigt med dem. Ved at inddrage kunder i skabelsen af dine produkter, får kunderne desuden en langt større tilknytning til din virksomhed, og den indsigt og forståelse du får over for deres adfærd, giver dig nye muligheder for at ramme din kundegruppe og kundernes ønsker langt bedre.

6) Styrk virksomhedens brand


Som tidligere nævnt, så kan din hjemmesides fremtoning signalere både professionalisme og troværdighed. Men hjemmesiden er også vigtigt i forhold til din virksomheds branding! Et website giver nemlig rig mulighed for ikke bare at samle virksomhedens aktiviteter, men også signalere, hvad jeres virksomhed står for og hvilke værdier, der ligger bag virksomheden. 

7. Øg omsætning og salg med webshop


Udover at søge informationer på internettet, så er der også stadig flere, der foretager køb online – både fra computere, tablets og mobiler. Danmarks Statistik viser, at 3,4 millioner danskere handler på nettet i 2015. Derfor er det altså vigtigt at overveje, om din virksomhed skal sælge produkter online, tilbyde online booking eller lignende!

En webshop er en let og bekvemmelig shoppingsmulighed for forbrugerne, og muligheden for at tilknytte troværdige betalingspartnere såsom Quickpay og Paypal gør også, at stadig flere føler sig trygge ved at handle online – og derfor også i stigende grad foretager køb online.

TIP!
Fordelen ved en webshop er desuden, at din virksomhed ikke er begrænset til målgruppen i lokalområdet. En hjemmeside med en webshop giver dig nye forretningsmuligheder, da du derved kan udvide din kundebase til et mere globalt publikum.

8) Gør din virksomhed døgnåben


Din virksomhed vil alt andet lige holde lukket ind imellem, men med en hjemmeside vil dine kunder altid kunne finde information om jeres åbningstider, produkter, medarbejdere, nyheder osv. Hvis du har en webshop, tilbyder du desuden kunderne at shoppe præcis når det passer dem, og en potentiel indtjening bliver altså ikke tabt pga. butikkens lukketider. 

Kom godt igang med mono.net


Har du endnu ikke en hjemmeside eller webshop, og har du brug for et nemt og professionelt hjemmesideværktøj? Så kan du prøve mono.net gratis og uforpliftende.