10 skjulte ah-ha funktioner i mono

Dato: 09.01.2014

10 skjulte ‘Ah-ha’ funktioner

Erfarne mono brugere kender sikkert til langt de fleste funktioner, der kan gøre det lettere at bygge hjemmesider i mono. Men for at være sikker på, at alle får en bid af kagen, har vi her samlet 10 interessante funktioner, som helt sikkert kan gøre redigeringen af din hjemmeside meget lettere!

1: Skift dit subdomæne


Alle monobrugere kan ændre deres subdomæne fra fx www.u45693.mono.net til fx www.ditegetdomæne.mono.net, uden det koster noget. Log ind på din hjemmeside og gå ind under Min Konto > Adresse for site > Subdomæne. Her kan du enten vælge et nyt subdomæne eller få dit helt eget domæne (www.ditegetdomæne.dk) hvis du har et Professional, E-commerce eller Pro Servie abonnement.

2: Kopiér din hjemmeside til mobil


Kopiér hele din hjemmeside til en mobil version og spar tid på at bygge en mobilside op fra bunden. Så snart du er tilfreds med din hjemmesideversion, klik da på Mobil > Indstillinger > Importér indhold fra din hjemmeside. Husk, at alt eksisterende indhold på din mobile side vil blive overskrevet med denne funktion.

Et godt tip er også, at tjekke hvordan din hjemmeside tager sig ud på en smartphone efter du har publiseret for at se, om det ser godt ud. Hvis ikke du er tilfreds kan du eksempelvis tilpasse dine overskrifter og din tekst på den mobile version, uden det påvirker din hjemmesides udseende på en computer.

3. Ryd formatering fra din tekst


Når du kopierer tekst ind i et tekstmodul fra fx en hjemmeside eller Word så vil du ofte opleve at det ser anderledes ud når du publicerer. Det er fordi, at teksten indeholder formattering. Hvis du markerer teksten inde i tekstmodulet og klikker på ikonet “IX “ så vil al formatering blive slettet og teksten vil se normal ud, når du publicerer.

Du kan også bruge funktionen “Paste as plain text” (ikonet er markeret med et "T") for at få de samme resultater. Men bemærk, at hvis du har indlejret links i teksten vil disse forsvinde hvis du bruger denne funktion.

4. [Globale Data] gør livet lettere


Globale Data er en super fed ny funktionalitet, som du bør kende. Prøv at logge ind i værktøjet og klik på Min Konto > Globale Data og udfyld dine informationer. Du behøver kun at gøre det én gang, og efterfølgende, når du eksempelvis skal skrive dit telefonnumer på din hjemmeside, skal du blot skrive [ phone ]. Men husk at bruge små bogstaver! Hvis du så en dag får nyt telefonnummer, så skal du kun opdatere det én gang i Globale Data, og så vil det automatisk blive opdateret alle de steder på din hjemmeside, hvor du har skrevet [ phone ]. For dem der har mere komplekse hjemmesider, er denne funktion guld værd i tidsbesparelse!

5. Beskyt din hjemmeside med et password


Hvis du har brug for at kunne styre hvem der har adgang til bestemte sider på din hjemmeside, eller din hjemmeside generelt, så kan du bruge Adgangskodebeskyttelsesfunktionen (det var et langt ord!). Alle besøgende, som skal have adgang til disse sider, skal så have et brugernavn og et password tildelt af administratoren af hjemmesiden, for at kunne få adgang. Log ind og gå til Min Konto > Adgangskodebeskyttelse for at komme i gang.

6. Skift sproget i dit mono Account Center


Du kan nemt skifte sproget i dit Account Center ved at gå til Min konto > Account Center > Kontakt- og faktureringsinformation > Sprog. Vælg mellem 20 forskellige sprog!

7. Fuldbreddemoduler


Vi har fornylig tilføjet en masse nye fuldbreddemoduler til monoværktøjet! De har endda fået deres helt egen kategori i modulsektionen. Prøv dem af og fortæl os gerne, hvad du synes om dem. Du kan læse mere om fuldbreddemodulerne på mono Academy.

8. Mono Academy


Når vi nu taler om mono Academy, så skal den nævnes som den bedste videnskanal der findes for monobrugere. Du kan bogstavelig talt finde alt hvad der er værd at vide om at opbygge, designe og markedsføre en succesfuld online tilstedeværelse med monoværktøjet. Der er meget information samlet på et sted, så det er besøget værd og står til din rådighed 24/7. Besøg mono Academy.

9. Nyhed! Kollaps mellemrum mellem moduler


Dette tip er nok for de mere avancerede monobrugere, men ikke desto mindre er det et godt tip. Det er nu muligt at fjerne det automatiske mellemrum omkring erhvert modul ved at åbne modulet og klikke på Avancerede indstillinger, og så tjekke af i den boks der fjerner mellemrummet. Dette fungerer især godt med fuldbredde modulerne og giver dig stor designfleksibilitet! Læs mere om det her.

10. Facebook "like gates"


Opret Facebook like gates helt gratis! Afængigt af om dine Facebookbesøgende har "liket" din Facebook side eller ej, så kan du nu kontrollere, hvor meget af sidens indhold brugerne kan se. Det du skal gøre er blot at logge ind på din Facebook side gennem monoværktøjet og vælge mellem "liked" og "not liked" i menuen øverst til højre.

Denne funktion er især nyttig hvis du gerne vil dele fx nye produkter, fantastiske tilbud eller en konkurrence kun med eksisterende fans. På denne måde giver du ikke-fans et incitament til at "like" din side.

Hvad er en uundværlig mono funktion for dig?


Vi har nu præsenteret vores bud på nogle hjælpsomme, men ikke så åbenlyse tips for mono-brugere. Hvis du selv sidder inde med en favoritfunktion, som andre brugere måske vil have gavn af, så er du meget velkommen til at dele den i kommentarfeltet!